Forsiden
      

Danmark er godt repræsenteret på IAA

Onsdag 28. september 2016 kl: 12:52
Af: Mikael Friis

Danmark er godt repræsenteret på IAA

Da den tyske bilindustris forbund VDA (Verband Der Automobilindustrie) i år inviterede til transportudstilling i Hannover, meldte der sig præcis 2.013 udstillere fra 52 forskellige lande på banen. Af dem er langt hovedparten fra Tyskland, mens den største gruppe udenlandske udstillere kommer fra Kina. Et dusin af udstillerne kommer fra Danmark, men hvad får forholdsvis små danske virksomheder til at deltage på verdens største transportudstilling og tage kampen op med de rigtig store udstillere om opmærksomhed fra de ca. 250.000 transportinteresserede besøgende, som forventes at have lagt vejen forbi det enorme messeområde i Hannover, når IAA-udstillingen lukker i torsdag aften

Transportnyhederne.dk gik en runde på IAA-udstillingen for at få en forklaring på fra nogle få af dem.


Højbjerg Maskin Fabrik (HMF):
- HMF er fast udstiller på IAA. Det er vi, fordi vi Tyskland er et meget vigtigt eksportmarked for os, fortæller produktchef René Dahlkilde fra HMF.


- Vi hører til i toppen blandt de europæiske kranproducenter, når det gælder innovation, kvalitet og produktionsvolumen. Vi benytter lejligheden til at vise bredden i vores produktprogram, og i år satser vi bl.a. på vores nye 900-kranserie med løftemoment på op til 8 t/m. 900-serien ligger i en klasse med meget stor salgsvolumen, og den er meget velegnet til det danske marked, da den holder sig under grænsen for kravet om krancertifikat for betjening af kraner over 8 t/m, forklarer René Dahlkilde.


HMF har en stærk position på flere europæiske markeder, herunder naturligvis Danmark, men der står også HMF på rigtig mange kraner i Tyskland og England. IAA-udstillingen har mange besøgende fra netop de lande, så på IAA-udstillingen er HMF næsten på hjemmebane.


AKA Danbox
Den danske producent af værktøjskasser, diesel- og hydrauliktanke mv. AKA Danboks holder til i Skovlund ved Ansager i Jylland. Ca. 40 % af produktionen eksporteres til Tyskland.


- Vi sælger stort set kun vores produkter gennem opbyggere og lastbilforhandlere, så derfor er IAA-udstillingen et naturligt sted at komme i kontakt med disse vigtige målgrupper, siger salgschef Benny Frandsen.


- Mens de danske lastbilkunder ofte er parat til at betale lidt ekstra for skræddersyede løsninger, går mange udenlandske kunder efter standardløsninger. Hvis en tysk kunde skal have en værktøjskasse eller en hydrauliktank, kan han fint leve med, at der bliver 10-15 cm luft omkring kassen eller tanken på chassiset. En dansk løsning skal passe på millimeter, forklarer Benny Frandsen.


Selv om AKA Danbox har ekspertisen og fleksibiliteten til at levere høj kvalitet efter mål, er standardløsninger alligevel så vigtige for virksomheden, at IAA er et godt sted at markedsføre dem.


- Og ved at fortælle om vores fleksibilitet og kvalitet, kan vi måske overtale nogle af de tyske kunder til at ofre lidt mere på vores skræddersyede løsninger, slutter Benny Frandsen.


Primo
Den danske virksomhed har hovedsæde i Tistrup ca. 15 km nord for Varde og beskæftiger over 700 medarbejdere med udvikling og produktion af plastik-produkter til mange forskellige brancher. En del af virksomhedens aktiviteter er rettet mod transportbranchen med udvikling og produktion af bl.a. tætningslister til bagdørene på presenning- og køletrailere.


- Vi er OEM-leverandør til nogle af de største tyske trailerproducenter, så derfor er det vigtigt for os at være synlige her på IAA, siger Primos Sales Manager Jesper H. Thomsen.


- Her på IAA præsenterer vi bl.a. en ny svejsemaskine til tætningslister på bagdørene på presenning- og køletrailere. Med svejsemaskinen kan mindre opbyggervirksomheder og trailerværksteder selv producere tætningslister efter mål, forklarer Jesper H. Thomsen.


Ud over tætningslister til bl.a. biler, busser, lastbiler, trailere og containere producerer Primo også tætningslister og plastikprodukter til byggeriet, medicinalbranchen og hvidevarebranchen på produktionsanlæg i Skandinavien, Tyskland, Polen, Frankrig, Rusland og Kina.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst