Forsiden
      

Hirtshals Havn fortalte om udviklingen og fremtiden

Onsdag 9. november 2016 kl: 09:50
Af: Redaktionen

Flere virksomheden, en voksende havn og nye arbejdspladser var blandt emnerne, da Hirtshals Havn inviterede til Havnedag for alle. Ligeledes blev der informeret om den nuværende udvikling og hvad fremtiden vil bringe. Hirtshals Havns omsætning, antallet af passagere, biler og lastbiler har over de seneste 9 år været stigende, og havnen forventer, at tallene for 2016 vil vise endnu en stigning

Hirtshals Havn peger på, at 2017 bliver et år med færdiggørelsen af havnens nye landudvidelse, som øger havnens areal med 30 procent - herunder 190.000 kvadratmeter nye erhvervsarealer, hvor både eksisterende og nye kunder har vist stor interesse. 


Nye virksomheder vil betyde nye arbejdspladser, og derfor er udviklingen på de nye arealer et af havnens store fokusområder.


Et nyt tiltag, som blev offentliggjort på havnedagen, er en modernisering af Vesthavnen, som er den oprindelige fiskerihavn i Hirtshals. Vesthavnen er ikke blevet ændret siden den blev bygget og taget i brug i 1959. Planen er, at den skal gøres mere imødekommende for byens beboere og gæster - både som erhvervshavn og som del af Hirtshals by. Vesthavnen skal gøres til et moderne område med oplevelser og skabe et samspil mellem by og havn, blandt andet via en ny havnepromenade og bedre adgang til stranden syd for havnen.


Havnen uddelte sponsorater
På Havnedag for alle blev Hirtshals Havns sponsorater for 2016 også uddelt. I år gik sponsoratet til tre forskellige projekter: 
  • Sprogcamp2017 - hvor pengene vil blive anvendt til en international sprogcamp for en større gruppe elever på Hjørring Gymnasium
  • Tornby i Bevægelse - havde ansøgt om midler til indretning af et nyt kultur- og aktivitetscenter i byen
  • Tornby Bjergelav - Danmarks ældste Bjergelav og indehaver af Danmarks ældste fladbåd, som havde søgt om midler til renovering af redningshuset, hvor fladbåden opbevares

På havnedagen blev der også orienteret om de nye godsruter, som Hirtshals Havn har fået til Zeebrugge, Rotterdam og Göteborg. De nye ruter spiller sammen med havnens eksisterende ruter til Norge, Færøerne og Island, og giver transportbranchen og erhvervssektorerne i Skandinavien og det vestlige Europa nye og effektive transportmuligheder til og fra Hirtshals. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst