Forsiden
      

Vognmandsforretning i Aalborg har fået en voldsom vogn

Tirsdag 22. august 2017 kl: 10:07
Share  


Af: Redaktionen

Inden for det seneste års tid har Stiholt leveret fem nye Scania’er til AVAS - Aalborg Vognmandsforretning A/S. Den seneste i rækken, der også består af fire-akslede hejseladsbiler og en fem-akslet kranbil, er en fire-akslet Scania opbygget med en Palfinger-kran af den store langtrækkende slags

Vognmandsforretning i Aalborg har fået en voldsom vogn
Den nye fire-akslede og noget voldsomme vogn til vognmandsfirmaet i Aalborg er en Scania G490 LB8x4 HNB opbygget med en Palfinger PK150002-kran. Lastvognens drivline har forret en 13-liters Euro 6-motor på 490 hk. Dernæst kommer en gearkasse med integreret overgear, der passer til tandem-bagtøjets  3,67:1-udveksling. Den sidste del af drivlinen - hjulene - er med navreduktion for at sikre god fremkommelighed på byggepladser og på andet løst og ujævnt underlag.


Palfinger PK150002-kranen er leveret af Palfinger Danmark og er udrustet med seks hydrauliske udskud. Den løfter godt 7 ton ude på 14,3 meter. Med to manuelle udskud bliver rækkevidden omkring 19 meter, og her kan den løfte cirka 5 ton i strakt arm. Palfinger-kranens maksimale løfteevne er på 40 ton. På trods af den store opbygning og brug af nogle af Scanias kraftigste chassis- og drivlinekomponenter vejer den fire-akslede kranbil under 28 ton og dermed omkring 4 ton under den maksimalt tilladte totalvægt på 32 ton.


Efter opbygning og maling er bilen klargjort hos Stiholt i Aalborg, hvor markedschef Jens Holger Pedersen er manden bag handlen med AVAS. Han står også bag en seks-akslet Scania R 580, som AVAS senere i år får leveret med en 375 t/m Erkin-kran.


Aalborg Vognmandsforretning A/S er i dag en af de store vognmandsforretninger i Nordjylland. Virksomheden beskæftiger godt 100 medarbejdere, der servicerer kunderne med transport af bygge- og anlægsmaterialer fra egne grusgrave, kranarbejde, asfalttransport og -udlægning, blokvognstransport med egne følgebiler, liftudlejning med mere. AVAS vogn- og maskinpark består af over 300 enheder fordelt på lastbiler, påhængskøretøjer samt lette og tunge entreprenørmaskiner.


Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Gardintraileren skal bruges til transport af genbrugsmaterialer
- Stillads-bilen er opbygget med kran
- Vognmand har fået fire nye på tre år
- Ny produktchef skal tage sig af Renault Trucks i Danmark
- Vognmand i Fajstrup fik Volvo FH
- Sjællandsk vognmand fodrer 730 heste til fodertransport
- Aarhus-vognmand har fået en ny tre-akslet
- Pimp my Mack - ny Anthem-model er lanceret i USA
- Entreprenørvirksomhed har overført en anhænger til Fyn
- Trækkeren kan køre med sideloader
- Pickup’en er i x-klassen
- Vognmand i Ballerup kører ud med biler-dekoration

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst