Forsiden
      

Vognmandsforretning i Aalborg har fået en voldsom vogn

Tirsdag 22. august 2017 kl: 10:07
Share  


Af: Redaktionen

Inden for det seneste års tid har Stiholt leveret fem nye Scania’er til AVAS - Aalborg Vognmandsforretning A/S. Den seneste i rækken, der også består af fire-akslede hejseladsbiler og en fem-akslet kranbil, er en fire-akslet Scania opbygget med en Palfinger-kran af den store langtrækkende slags

Vognmandsforretning i Aalborg har fået en voldsom vogn
Den nye fire-akslede og noget voldsomme vogn til vognmandsfirmaet i Aalborg er en Scania G490 LB8x4 HNB opbygget med en Palfinger PK150002-kran. Lastvognens drivline har forret en 13-liters Euro 6-motor på 490 hk. Dernæst kommer en gearkasse med integreret overgear, der passer til tandem-bagtøjets  3,67:1-udveksling. Den sidste del af drivlinen - hjulene - er med navreduktion for at sikre god fremkommelighed på byggepladser og på andet løst og ujævnt underlag.


Palfinger PK150002-kranen er leveret af Palfinger Danmark og er udrustet med seks hydrauliske udskud. Den løfter godt 7 ton ude på 14,3 meter. Med to manuelle udskud bliver rækkevidden omkring 19 meter, og her kan den løfte cirka 5 ton i strakt arm. Palfinger-kranens maksimale løfteevne er på 40 ton. På trods af den store opbygning og brug af nogle af Scanias kraftigste chassis- og drivlinekomponenter vejer den fire-akslede kranbil under 28 ton og dermed omkring 4 ton under den maksimalt tilladte totalvægt på 32 ton.


Efter opbygning og maling er bilen klargjort hos Stiholt i Aalborg, hvor markedschef Jens Holger Pedersen er manden bag handlen med AVAS. Han står også bag en seks-akslet Scania R 580, som AVAS senere i år får leveret med en 375 t/m Erkin-kran.


Aalborg Vognmandsforretning A/S er i dag en af de store vognmandsforretninger i Nordjylland. Virksomheden beskæftiger godt 100 medarbejdere, der servicerer kunderne med transport af bygge- og anlægsmaterialer fra egne grusgrave, kranarbejde, asfalttransport og -udlægning, blokvognstransport med egne følgebiler, liftudlejning med mere. AVAS vogn- og maskinpark består af over 300 enheder fordelt på lastbiler, påhængskøretøjer samt lette og tunge entreprenørmaskiner.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand i Skive har gods bag gardinerne
- Volvo Danmark er klar til transportmessen i 2019
- Køgevirksomhed har fået ny kran
- Brian i Grindsted har fået nyt wirehejs
- Den tre-akslede hejseladskærre er hentet til Hørsholm
- Esbjergfirma vil sælge trailere fra Nordirland
- Vognmand på Mors har fået en ny fem-akslet Goldhofer-sættevogn
- Volvo Trucks fejrer FH-jubilæum med særlige 25-års udgave
- Mejlby-vognmand har fået nye fire-akslet
- Vognmand på Bornholm har fået ny opbygning fra HMF
- Litauisk transportfirma bestiller 500 trækkere i Holland
- Folkemødet på Bornholm har også en plads til fremtiden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst