Forsiden
      

Forvognen er også en sættevognstrækker

Torsdag 1. februar 2018 kl: 12:25
Af: Redaktionen

Forvognen er også en sættevognstrækker

Svenstrup Vognmandsforretning I/S råder over syv alsidige lastbiler til betjening af både private og erhvervskunder inden for især entreprenør- og byggerisegmentet. For nylig havde lastbilsælger Peter Munkholm fra Stiholt i Aalborg fornøjelsen at levere en ny fire-akslet Scania G 450 med kran til virksomheden, der drives af Leif og Tim Jespersen

Forvognen er også en sættevognstrækker
Leif og Tim Jespersen er henholdsvis anden og tredie generation efter grundlæggeren Gunnar Jespersen, der startede virksomheden i 1960.


Den nye Scania er noget af en multi-kunstner, der er opbygget både som forvogn og som sættevognstrækker. Bag den store Fassi F1150-kran med fly-jib er der monteret drejeskammel til kørsel med en ny udtræks-sættevogn, der bliver leveret om en måneds tid. Der er desuden monteret fundament til et 5,5 meter aftageligt lad til transport af eksempelvis 20-fods containere, byggematerialer og andet løst gods.
 

Aftageligt lad
Ladet kan løftes af med kranen, så bilen bliver til en manøvredygtig sættevognstrækker, der trods sin størrelse kan komme ind i snævre baggårde takket være den hydraulisk styrbare støtteaksel bag trækakslen. 


Med til at gøre bilen fleksibel er den lave Fassi-kran, der er monteret på et separat fundament, som holder totalhøjden nede på 3,4 meter (3,7 meter med fly-jib). For at kunne udnytte kranens maksimale løftemoment er der monteret et kraftigt front-støtteben inklusiv forstærkninger af chassiset fortil.


- Trods en lang og kompliceret opbygningsproces på omkring seks måneder har leveringen kørt som smurt i olie, siger vognmand Tim Jespersen og fortsætter:


- Stiholts folk har virkelig ydet en god service. Vi har følt os helt trygge i hænderne på både sælger Peter Munkholm og værkstedsfolkene, der løbende har holdt os orienteret om opbygnings- og leveringsforløbet.


Udfordringer med godkendelse
Undervejs var der ellers ved at gå kuk i opbygningsprocessen, da Tim Jespersen måtte rende indtil flere myndigheder på dørene for at sikre sig, at konstruktionen med det lange, bageste overhæng og aftageligt lad kunne godkendes og indregistreres i Danmark. 


Det lykkedes til sidst, og efter opbygning hos SR Hydraulik og maling hos Nordjysk Autolakering kunne Stiholt i Aalborg klargøre bilen til levering. Den er blandt andet udrustet med et utal af arbejdslygter og kameraer, så chaufføren har overblik omkring bilen selv ved kørsel med overdimensioneret gods.


Den nye Scania G 450 er den anden G 450’er, som Stiholt har leveret til virksomheden inden for de seneste par år. Om nogle uger er det tid til nummer tre.




 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst