Forsiden
      

Hollandsk lastbilvirksomhed har eksisteret i 90 år

Mandag 5. februar 2018 kl: 15:28
Af: Jesper Christensen

Hollandsk lastbilvirksomhed har eksisteret i 90 år

Hollænderne Hub van Doorne, der blev født i USA i 1900, grundlagde i april 1928 sin egen virksomhed med fokus på produktion og reparation af eksempelvis trapper og vinduer - og vogne. Efter nogle med stigende vognproduktion år ændrede Hub van Doorne’s virksomhed i 1932 navn til van Doorne's Aanhangwagenfabriek (DAF), som efterfølgende også begyndte at fremstille lastbiler. På grund af bilproduktionen ændrede virksomheden navn til Van Doorne's Automobielfabriek - stadig forkortet til DAF

Hub van Doorne og broderen Wim van Doorne indgik et partnerskab, hvor Hub van Doorne fokuserede på den tekniske del af virksomheden, mens Wim van Doorne havde fokus på de finansielle og administrative dele af virksomheden.


Hub van Doorne udviklede et koncept for kontinuerlig variabel transmission, som gjorde DAF kendt i 1950’erne og 1960’erne. Van Dorne-transmissionen, der benyttede et remtræk, blev kendt under navnet Variomatic og brugt i mindre DAF-biler.


Det er historie. DAF er i dag en af de syv store lastbilproducenter i Europa og en del af amerikanske Paccar. Men 90-årsdagen for Hub van Dorne’s første virksomhed bliver markeret af dagens DAF Trucks med en 90-års jubilæumsudgave af den nye DAF XF,som udbydes i begrænset antal. 


Jubilæumsudgaven indeholder en premiumpakke, eksklusiv staffering og andre raffinerede udvendige designelementer. Den eksklusive udgave leveres med DAF’s Super Space Cab, og Paccar’s mest kraftfulde MX-13 motor i en 530 hk-udgave.


90-års jubilæumsudgaven fremstilles kun i 250 eksemplarer. Den fås som 4x2 trækker (FT) til markederne på det europæiske kontinent, og som 6x2 trækker (FTG) til Storbritannien og Irland. Hvert køretøj har et unikt nummer, der er synligt både i den dekorative finish inde i kabinen og i det specielt oplyste DAF logopanel, der er synligt, når døren åbnes.


Et iøjnefaldende ydre
Det begrænsede antal af DAF’s ”International Truck of the Year 2018” fås i tre metalfarver: Anniversary Black, Rouge Flamme og Jamaica Blue. Striber i blåt eller rødt på gitteret udtrykker eksklusiviteten af XF 90-års jubilæumsudgaven. En håndlavet version af DAF’s historiske logo vises på forsiden af lastbilen, samt på siderne og bagsiden af ​​førerhuset.


DAF’s 90-års jubilæumsudgave er meget rigt specificeret. Den byder blandt andet på luftaffjedret Super Space Cab med alle udvendige dele i førerhusfarve, LED-forlygter, Skylights, tåge- og kurvelygter, tagvindafviser med sidevindafvisere, sideskørter (4x2) og Alcoa-aluminiumhjul. Lufthorn monteres på førerhusets tag.



Det ultrakomfortable interiør - i ”Exclusive” trim - har detaljer som for eksempel det historiske DAF-logo præget i nakkestøtten på de luftaffjedrede ”Xtra Leather” stole. DAF’s klassiske logo anvendes også som dekoration på dørene, på chaufførinformationspanelet og det avancerede radionavigationssystem.
Derudover er lædersæder, læderarmlæn, og læderfinish på dørpaneler og rat. Klimakontrol, tagmonteret parkeringskøler, TruckPhone, mikrobølgeovn, DAF’s køleskab under nederste køje og DAF Night Lock altsammen inkluderet.



Hver 90-års jubilæumudgave af XF leveres med et nummereret luksuriøst gavesæt. Sættet indeholder en læderrejsetaske, en stilfuld jakke med læderdetaljer, en DAF Waterman pen i skræddersyet læderboks, en læder kreditkortpung og en skitse af 90-års jubilæumsudgaven signeret af DAF’s chefdesigner Bart van Lotringen.


Da Hub van Doorne udviklede sine lastbiler, fokuserede han på teknologi, funktionalitet og chaufførkomfort.


- Denne ekstraordinære 90-års jubilæumsudgave er en hyldest til grundlæggeren af vores store firma, lyder det fra Preston Feight, DAF Trucks’ President, i forbindelse med jubilæums-udgaven.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst