Forsiden
      

DAF leverer elektrisk lastbil til feltforsøg

Tirsdag 18. december 2018 kl: 15:50
Share  


Af: Redaktionen

DAF leverer elektrisk lastbil til feltforsøg
DAF Trucks har i samarbejde med VDL, der blandt andet producerer el-busser, leveret den allerførste 100 procent elektriske lastbil til den hollandske supermarkedskæde Jumbo.

DAF Trucks har leveret den allerførste 100 procent elektriske lastbil til den hollandske supermarkedskæde Jumbo. Der er tale om en DAF CF, der er blevet gjort helt elektrisk i et samarbejde med hollandske VDL, som har stor erfaring med produktion af elektriske busser

Den nye DAF CF-lastbil vil blive brugt af Jumbo til at levere varer til kædens supermarkeder i den sydlige del af Holland. Jumbo’s administrerende direktør Frits van Eerd fik overleveret nøglerne til DAF CF Electric lastbilen af administrerende direktør for DAF Trucks Harry Wolters og koncerndirektør og administrerende direktør for VDL Groep Willem van der Leegte.


Den første DAF CF Electric er en vigtig milepæl for DAF Trucks, VDL- og Jumbo. Leveringen af den hel-elektriske DAF markerer begyndelsen på en række storstilede felttest, der vil omfatte både hel elektriske lastbiler og hybridlastbiler. 


Elektriske lastbiler til byområder

- Transportsektoren står over for en stor forandring, siger Harry Wolters og fortsætter: 


- Elektriske lastbiler ser ud til at blive standarden for distributionskørsel i byområder. Ikke i dag og heller ikke næste år, men afgjort inden for en overskuelig fremtid. Jeg er særligt stolt over, at dagen i dag markerer begyndelsen på et storstilet felttest, hvor DAF samarbejder med VDL og Jumbo. Dette projekt vil gøre os i stand til at indsamle nyttige data og drage nyttige erfaringer i forhold til både teknologien og de driftsmæssige aspekter. Efterfølgende kan vi bruge vores konklusioner til at sikre, at den endelige produktionsmodel er den ideelle løsning på fremtidens markedskrav.


Det næste skridt mod bæredygtighed
- Udviklingen af denne nye elektriske lastbil er næste skridt mod vores mål om at introducere vedvarende energi i vores vognpark," siger Frits van Eerd. "I kraft af vores forretninger har vi en central plads i lokalsamfundet, og vores ultimative mål er at bruge elektriske køretøjer til at levere varer til 45 procent af vores supermarkeder. Inden 2020 håber vi at have reduceret CO2-emissionerne fra Jumbos vognpark med 50 procent sammenlignet med 2008.


Ingen emissioner og næsten ingen støj

- Det er fantastisk at se tre virksomheder fra Brabant-regionen samarbejde på denne måde. Dagens begivenhed sætter Jumbo, DAF og VDL i forgrunden for arbejdet med at udvikle emissionsfri transport og reducere støjniveauerne, siger Willem van der Leegte fra VDL Groep og fortsætter:


- Vores arbejde tager udgangspunkt i det faktum, at denne tilgang bliver standarden for distributionskørsel i byområder. DAF CF Electric er udstyret med E-Power-teknologi fra VDL, og det gør den til det ideelle køretøj for transportvirksomheder, idet den både dækker deres behov og bringer dem et stort skridt nærmere i forhold til at sikre en bæredygtig løsning, når det drejer sig om transport og distribution af varer.


VDL og TNO tester potentialet for grøn opladning

DAF CF Electric kan bruges til distributionskørsel inden for en radius på ca. 50 kilometer, den er emissionsfri, og den støjer næsten ikke. Der er blevet installeret en ladestation ved Jumbo-distributionscenteret i Veghel, hvor lastbilen kan oplades. V-Storage, som er et joint venture mellem VDL Groep og Scholt Energy Control, arbejder sammen med det hollandske forskningsorgan TNO om at teste muligheden for at installere solpaneler, der kan levere strøm til ladestationen.


Om DAF CF Electric 
 • DAF CF Electric er en to-akslet trækker, der er udviklet til transport af op til 37 ton i byområder, hvor enkelt- eller dobbeltmonterede trailere er standard
 • DAF CF Electric er baseret på en DAF CF, der er kåret til "International Truck of the Year 2018”. Den betjenes elektrisk via E-Power-teknologien fra VDL
 • Hjertet i den intelligente drivlinje er en 210 kW elektromotor, der drives af en litium-ion-batteripakke med en samlet kapacitet på 170 kWh 
 • CF Electric har en rækkevidde på ca. 100 kilometer, og det gør den velegnet til distributionskørsel i byområder
 • Batteriet kan lynoplades på 30 minutter, og en fuld opladning tager 1 time og 30 minutter

DAF CF Electric - Tekniske specifikationer
 • Lastbilvægt: 9.700 kg
 • Elektrisk motor: 210 kW
 • Moment: 2.000 Nm
 • Batterikapacitet: 170 kW
 • Rækkevidde for fuldt opladet lastbil: 100 km
 • Lynopladning: 30 minutter
 • Fuld opladning: 1 time og 30 minutter
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Entreprenør-model har rullet i 10 år
- Leverandøren har nyt MAN-skab klar til at levere “velfærd”
- Stenleje ved Limfjorden har fået ny 24-tons tip-kærre
- Holstebro-vognmand ruller ud med trailer - og ruller presenning over lasten
- Vognmand i Skjern tipper med trailer fra Hedensted
- Køge-vognmand kører med kærre fra Jylland
- Lastbilproducent præsenterer nye racerlastbiler
- Handelsfirma fra Esbjerg leverer to tip-trailere i Herlufmagle
- Lastbilcentral klarer containere med fire-akslet forvogn
- Tip-chassis har aflæsnings-sluse og motor-enhed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst