Forsiden
      

Smarte fartskriver kan skabe problemer

Mandag 18. marts 2019 kl: 12:06
Share  


Af: Redaktionen

Søndag 15. juni i år er skæringsdato for en ny smart tacho-graf. Fra den dato skal alle nye lastvogne i EU have den nye type tacho-grafer installeret. Kravet kan skabe problemer for vognmænd, der har biler under opbygning, som ikke kan nå at blve registreret inden skæringsdatoen

Hos vognmandsorganisationen DTL opfordrer Kran Blok Erfa-gruppen derfor medlemmerne til at være opmærksomme på, om de har nye lastvogne på vej til opbygning eller biler, der er ved at blive bygget op, men som ikke kan nå at blive førstegangsregistreret inden 15. juni. Ligeledes bør man være opmærksom på skæringsdatoen, når man køber nye lastvogne frem mod 15. juni - eksempelvis kranvogne, som ofte tager en længere periode at bygge op.


DTL Kran Blok Erfa har været i kontakt med De Danske Bilimportører, som også arbejder med udfordringen omkring skæringsdatoen for den nye smarte tachograf.


Ifølge DTL Kran Blok Erfa er der ikke udsigt til, at der kommer nogen form for dispensation på området. Chefkonsulent Ole Kirkelund hos De Danske Bilimportører siger til DTL Kran Blok Erfa, at kravet kan volde problemer af to grunde:
  • Der kan være forsinkelser hos fabrikanterne, fordi de nødvendige underleverancer også er forsinkede
  • Det kan være vanskeligt, dyrt eller måske umuligt at installere de nye intelligente tachografer i køretøjer, der for allerede har forladt fabrikken og er under længerevarende opbygning - og som ikke kan nå at blive indregistreret før 15. juni

Som udgangspunkt gives der ikke dispensation, fordi der ikke er tale om tab af køretøjernes typegodkendelse. Derfor kan hele regelsættet for dispensationer i henhold til direktiv 2007/46/EF ikke bruges. De Danske Bilimportører har sammen med Bilbranchen/DI bedt Færdselsstyrelsen om at vurdere, om der findes andre muligheder for dispensation eller overgangsordninger for især køretøjer under opbygning. Færdselsstyrelsen har meldt tilbage, at der ikke findes mulighed for dispensation.






Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Blandt de lette er Medcedes-Bens den tunge
- Antallet af nyregistrerede lastbiler steg med 73 procent
- Special-transportør i Sommersted kører ud med ny seks-akslet blokvogn
- Vognmand i Vestjylland har fået fire-akslet påhængsvogn med tip
- Specialist i det tunge tager syv på en gang
- Fragtmand har fået to tvillinger
- Lastbiler over 3,5 ton er kørt frem
- Bagervirksomhed skærer i CO2-udledning med seks nye lastbiler
- Model nummer 23.000 er leveret til vognmand i Løsning
- Volvo Trucks udvider førerhuset
- Vejle-vognmand har fået tip-trailer med overbygning
- S-Way er navnet på Iveco’s nye langturslastbil

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst



Klik venligst