Forsiden
      

Bagervirksomhed skærer i CO2-udledning med seks nye lastbiler

Mandag 8. juli 2019 kl: 09:16
Share  


Af: Redaktionen

Bagervirksomhed skærer i CO2-udledning med seks nye lastbiler

Det største danskejede bageri Kohberg, der har hovedsæde i Bolderslev vest for Aabenraa, forventer at nedbringe sin CO2-udledning med 375 ton over de næste to år med seks nye lastbiler. Det er lastbilernes mere brændstoføkonomiske motorer, der gør forskellen

- Vi er en stor virksomhed, og det er vigtigt for os at tage hensyn til miljøet med de muligheder, vi har. Derfor har vi også øget fokus på at nedbringe vores CO2-udledning. Og en nedgang i CO2 var blandt andet en af parametrene, da vi valgte at opgradere til seks nye lastbiler, siger Flemming Svenningsen, der er Supply Chain Manager hos Kohberg.
 

Brændstoføkonomi var også en af da afgørende faktorer, da valget faldt på de nye lastbiler fra Scania, der kører længere på literen og bruger mindre diesel for samme antal kørte kilometer i forhold til de ældre lastbiler, der erstatter. Det betyder, at bageriet kommer til at forbruge mindre diesel og dermed mindske sin CO2 udledning med 375 ton på to år.

 
Flere af Kohbergs chauffører har også givet udtryk for stor begejstring efter lastbilerne blev taget i brug.
 

- Allerede dagen efter vi tog lastbilerne i brug, vendte mange af vores lastbilchauffører tilbage og fortalte, hvor glade de var for de nye biler, der har et generelt lavere støjniveau. Og de var stolte over det lave dieselforbrug - det er en dejlig tilbagemelding, som vidner om, at vi også kan få stor arbejdsglæde ud af de nye biler, siger Flemming Svenningsen.

 
Bageriet samarbejder med professionelle vognmænd, der giver en hånd med i forhold til transporten rundt i landet. Og her lægger Kohberg stor vægt på et tæt samarbejde, for at de sammen med deres partnere kan minimere bageriets samlede miljøaftryk.
 

- Ligesom vi hos Kohberg har en holdning til miljøet, har vores eksterne partnere det også. De opdaterer hele tiden deres vognpark, så lastbilerne kører efter de bedste miljønormer og har den nyeste teknologi, siger Flemming Svenningsen, der som eksempel nævner Volvo Trucks’ I-See, der udnytter bevægelsesenergien fra lastbilerne mest muligt, og derved bidrager til en mindre CO2-udledning.
 

Fakta om Kohberg:
  • Kohberg Bakery Group A/S er det største danskejede bageri med hovedsæde i Bolderslev og med to yderligere bagerier i Haderslev og Høje Taastrup. Kohberg har 550 ansatte, hvoraf 80 er uddannede bagere.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tip-kærren har truck-beslag
- Vognmand valgte V8’er med kroghejs
- Entreprenør-model har rullet i 10 år
- Leverandøren har nyt MAN-skab klar til at levere “velfærd”
- Stenleje ved Limfjorden har fået ny 24-tons tip-kærre
- Holstebro-vognmand ruller ud med trailer - og ruller presenning over lasten
- Vognmand i Skjern tipper med trailer fra Hedensted
- Køge-vognmand kører med kærre fra Jylland
- Lastbilproducent præsenterer nye racerlastbiler
- Handelsfirma fra Esbjerg leverer to tip-trailere i Herlufmagle
- Lastbilcentral klarer containere med fire-akslet forvogn
- Tip-chassis har aflæsnings-sluse og motor-enhed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst