Forsiden
      

Lastbilleverandør fortæller mere om ny bil til vognmand på Mors

Mandag 23. december 2019 kl: 11:40
Af: Redaktionen

Lastbilleverandør fortæller mere om ny bil til vognmand på Mors

I sidste uge kunne vi her på transportnyhederne.dk fortælle, at opbyggervirksomheden Sawo havde leveret en ny opbygning til vognmandsfirmaet Filtenborg i Nykøbing Mors. I denne uge kan vi fortælle mere om lastbilen, der lægger chassis til opbygningen

Lastbilleverandør fortæller mere om ny bil til vognmand på Mors
Selv om størstedelen af de godt 40 trækkende enheder hos Vognmand Filtenborg i Nykøbing Mors består af lastbiler fra den svenske vestkyst, er der netop kommet en ny, fire-akslet Scania R 650 XT fra den svenske østkyst ind i vognparken. 


Forklaringen er, at det er en lastbil fra producenten i Södertälje, chauffør Christian Pedersen allerhelst vil køre i. Og hvad gør man ikke som vognmand, når en god chauffør ønsker sig et andet lastbilmærke at køre i end det mærke, som firmaet normalt kører med.


Den nye fire-akslede Scania R 650 med tandembogie skal lige som hovedparten af de andre lastbiler i Filtenborgs vognpark bruges til entreprenørkørsel over det meste af Danmark, kranarbejde, blokvognskørsel, transport af asfalt, jord og grus med mere. 


Derfor er den specificeret med nogle af de kraftigste komponenter, som Scania har på hylderde. Det er blandt andet en 16,4 liters V8-motor på 650 hk og et maksimalt drejningsmoment på 3.300 Nm, 14-trins gearkasse med overgear og to krybegear samt tandembogie med navreduktion og langs-/tværgående differentialespærrer. 


Chassiset er et dobbelt-chassis med fuld luftaffjedring samt styrbar bogieaksel bag tandembogien. Bilen er desuden specificeret med ekstra kraftig XT-front med blandt andet forstærket og fremskudt kofanger, beskyttelsesplade under fronten, ekstra kraftige forreste trækøjer med 40 tons kapacitet, beskyttelsesgitre foran forlygterne samt ekstra solide spejlhuse. 


Førerhuset er Scania’s mellemlange CR17L med fladt tag og komfortudstyr som Premium fører- og passagerstole, læderindtræk, Premium infotainment-system med 4x20 W musikanlæg og integreret navigation, termosideruder, regnsensor, integreret klimaanlæg med ekstra kabinevarmer mmm.


Den nye Scania R 650’er er som vi fortalte i sidste uge opbygget hos Sawo med en hydraulisk aftagelig Hiab XS HiPro 262 EP5-kran samt et Sawo CLF 432S 3-vejs wirehejs.


Bilen er malet hos P. Pilgaard Auto & Lakcenter i Hørdum. Lastbilsælger Lars Pedersen fra Stiholt har stået for handlen.


 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst