Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder

Onsdag 17. april 2024 kl: 11:39
Af: Redaktionen

Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
(Foto: Toldstyrelsen)

I slutningen af februar blev en pakke på vej til Grønland taget ud til kontrol af Toldstyrelsen i Internationalt Postcenter i Københavns Lufthavn. Pakken indeholdt forskellige former for mad og snacks og deriblandt også en pose med valnødder, som en af Toldstyrelsens narkohunde viste særlig interesse for

-  En mistanke, der viste sig at være velbegrundet, da der inde i selve valnødderne var gemt i alt knap et kilo hash, som tolderne ved hjælp fra en hammer siden fik vristet fri. Sagen er et meget illustrativt eksempel på, hvor kreative smuglerne er, og hvorfor blandt andet narkohundene er et virkelig effektivt værktøj, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Jeppe Kjærgaard.


Sagen med valnødder er ifølge Jeppe Kjærgaard en del af en bekymrende tendens, hvor smuglere i stigende grad forsøger at indføre narkotika i helt almindelig pakkepost.


- Både markedet og tilgængeligheden af narkotika er øget de seneste år, og derfor ser vi også flere beslag af hash rundt om i landets post- og kurerterminaler. Vi tager den her udvikling meget alvorligt og sammen med politiet arbejder vi målrettet på at stoppe stofferne på grænsen bl.a. med hjælp fra efterretninger, data og konkrete værktøjer som pakkescannere og narkohunde, siger Jeppe Kjærgaard.


Toldstyrelsen finder generelt narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. 


Sidste år tilbageholdt Toldstyrelsen ca. 2,9 ton narkotika, hvoraf hash udgjorde langt størstedelen med ca. 1,9 ton. De 1,9 ton er over en tredobling i forhold til 2022, hvor tolderne fandt 550 kg hash.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.