Klik venligst

Klik venligst

Forsiden
      

Juli bød på færre nyregistrerede lastbiler

Tirsdag 6. august 2019 kl: 09:59
Share  


Af: Redaktionen

Juli bød på færre nyregistrerede lastbiler

Efter et stort antal nyregistreringer af lastbiler i juni på grund af nye regler om digitale tachografer kom juli ud med et markant fald. Siden årsskiftet er der samlet tale om et større antal nyregistrerede lastbiler sammenlignet med samme periode sidste år

Det faktiske antal nyregistrerede lastbiler i juli var ifølge den seneste statisik fra De Danske Bilimportører 193, hvilket er et fald på 32,75 procent i forhold til juli sidste år, hvor tallet var på 287.


De årets første syv måneder er der blevet nyregstreret 3.219 lastbiler, hvilket er 12,67 procent flere end i samme periode sidste år. De Danske Bilimportører forventer at differencen vil udligne sig de kommende måneder, så det samlede antal nyregistrerede lastbiler i 2019 vil ende på niveau med 2018.


- Overordnet er lastbilsalget ganske flot og stabilt. Der var som bekendt opadgående udsving i sidste måned grundet ikrafttrædelse af ny lovgivning om digital tachograf. Juli er ligesom sidste år lidt sløj, men for år til dato er vi pænt på niveau med samme periode sidste år. Konklusionen er derfor også, at efterspørgslen efter lastbiler stadig må betegnes som høj - både herhjemme og i resten af Europa, siger direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.


Når man ser på fordelingen af lastbilsalget, er andelen af små lastbiler (op til 15 tons totalvægt) på 13 procent og tunge lastbiler på 87 procent.


I 2016 vedtog EU nogle nye regler for specifikationerne for en ’smart tachograf’ i lastbiler, som blev indført 15. juni i år. De nye regler har påvirket nyregistreringstallene i juni i opadgående retning - og i nedadgående retning i juli.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmand valgte mellem to lastvognsleverandører
- Dagligvarekæde køber elektrisk transportløsning
- Vognmand på Midtfyn kan suge og blæse med gods på ladet
- Juni bød på færre nye lastbiler
- Hadsten-vognmand komprimerer affaldstransporten
- Fire-akslet forvogn er bygget op med hejs og kran
- Lastbil er næsten født til grundvandssænkning
- Kranen holder hvad den løfter op fra tømmerladet
- Posten bringer el-lastbil ud i virkeligheden
- Kinesiske el-varebiler med britiske rødder kommer til Danmark
- Højresvingsassistenter til lastbiler kan eftermonteres
- Den nedbyggede trailer er universel til transport af mange ting

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst