Klik venligst

Klik venligst

Forsiden
      

Bjærgningsbilen er en slags schweizerkniv på hjul

Onsdag 5. februar 2020 kl: 11:55
Share  


Af: Redaktionen

Bjærgningsbilen er en slags schweizerkniv på hjul

Iveco i Odense har leveret en ny bjærgningsbil til Redning Danmark. Den nye minibjærger, der er er opbygget op over en Iveco Eurocargo, får udgangspunkt hos Redning Danmark i Svendborg

Idéen bag opbygningen er, at mandskabet på bilen skal være forberedt på det meste, da de aldrig kender næste opgave, inden de tager af sted. Redning Danmarks nye to-akslede Iveco-bjærgningsbil er en ombygget Iveco Eurocargo ML180E28 med en 12-trins automatiseret gearkasse. Bilen er med grill og 13 tons wirespil fra De Groot, så den kan håndtere alt fra personbiler til autocampere og kassevogne. Det fuldt luftaffjedrede bil kan trods sin relativ beskedne størrelse køre med 8 ton på grillen.


Dermed kombinerer bjærgningsbilen mellemklassemodellens manøvredygtighed og fleksibilitet med en styrke, der normalt kræver en tungere ladbil. Den kan dermed også komme eksempelvis minibusser til undsætning, uden at det skaber problemer med højdekravene.


Redning Danmark har efterfølgende tilføjet udvendige værktøjsskabe til alt det forskellige hjælpeudstyr, som effektiv vejservice kræver.


Forberedt på alt fra starten
- Når du aldrig kender næste opgave, er det vigtigt at være forberedt på alt hjemmefra, så du ikke risikerer at køre forgæves. Minibjærgeren er trods sin størrelse i stand til at løse de fleste opgaver og er meget hurtigere og mere manøvredygtig end en firehjulstrækker. Den vil kunne håndtere næsten alt fra 20 m til vej, så længe den står på fast grund, siger Per Brandt fra Redning Danmark i Svendborg.


- Den nye minibjærger er meget fleksibel og udrustet til at kunne lidt af hvert, så den kan håndtere alt fra personbiler til autocampere, ladbiler og kassevogne. Vi har prioriteret, at det skulle være et allround køretøj, som er manøvredygtigt og nemt kan komme frem, uanset om opgaven er midt i tæt bytrafik eller ude på motorvejen, siger han videre.


Fokus på komfort og fleksibilitet
Førerkabinen på Redning Danmarks nye Iveco-minibjærger byder på god komfort, klimastyring og mange fleksible opbevaringsmuligheder.
Eurocargo-modellen egner sig til arbejde i byen, da der er nem adgang i begge sider af førerhuset takket være det lineære instrumentbræt og kompakte motorrum. Det gør, at man nemt kan stige ud og ind i højre såvel som venstre side, alt afhængigt af hvad der er optimalt i situationen.


Det nye bjærgningskøretøj er leveret fra Iveco Odense.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Engelsk lastbilfabrik har bygget nummer 100.000
- Svenske sideloadere får ny servicedækning i Danmark
- Volvo Trucks har skubbet to trækkere over til fragtmand fra Silkeborg
- Linktrailere kan også være med åbent lad
- Chaufførerne har selv trucken med til aflæsning
- Vognmand i Hvornum valgte V8’er endnu en gang
- Transportvirksomhed i Randers har taget otte af en slags
- Ny lastbil har kran og hejs - og affaltkasse
- Sabro-vognmand medbringer truck med luft-affjedret sæde
- Udlejningsmaskiner kommer med maskintrailer med hydraulisk ladforbredning
- Antallet af nyregistrerede lastbiler er stigende
- Lastbilen er bygget op til stilladser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst