Klik venligst

Klik venligst

Forsiden
      

Posten bringer el-lastbil ud i virkeligheden

Onsdag 1. juli 2020 kl: 13:05
Share  


Af: Redaktionen

Posten bringer el-lastbil ud i virkeligheden

Norske Posten med datterselskabet Bring har valgt den svenske virksomhed Volta Trucks som leverandør af en batteri-elektrisk bydistributionsbil til levering og afhentning af pakker på det nordiske marked

Bring og Posten har valgt at indgå i en test af Volta Trucks kommende batteri-elektriske distributionsbil Volta Zero, som producenten betegner som verdens første hel-elektriske store distributionsbil bygget med fuldt fokus på opgaven. Bring og Posten vil teste Volta Zero med fuld styrke i områder i de indre byer, hvortil bilen er designet. Testen vil give reelle data og tilbagemeldinger fra chaufførerne på bilen til Volta Trucks ingeniører og udviklere.


Per Öhagen, der er Executive Vice President for E-commerce og Logistics hos Bring, fre,hæver, at virksomheden ønsker af være ledende, når det gælde rom at gøre transport klimavenlig.


- I 2025 har vi som mål, at alle vore køretøjer og bygninger skal være udslipsneutrale. For at nå målet er det afgørende at samarbejde med virksomheder som Volta Trucks, siger han og peger på, at Bring og Posten sender et klart signal om sine bæredygtige hensigter ved at være den første virksomhed ti at teste en Volta Truck.


- Vi ser frem til et godt samarbejde om at udvikle fremtidens udslipsfrie lastbil, siger han.


Rob Fowler, der er Chief Executive Officer hos Volta Trucks, peger på, at virkomheden med svenske og norske grundlæggere er skabt med stærke rødder i Norden.


- Vores mission er at skabe en hel-elektrisk stor distributionslastbil bygget specielt til formålet, som vil bidrage til at øge sikkerheden for gående og andre brugere af vejene - og øge luftkvaliteten i byerne, siger han og fortsætter:


- Jeg er glad for det særlige partnerskab med Bring om test af den kommende Volta Zero på det vigtige nordiske marked. Bring’s krav til lastbiler til levering og afhentning passer perfekt til Volta Zero med dens fuld elektriske rækkevidde på 200 kilometer. Jeg ser frem til at få tilbagemeldinger fra Bring’s chauffører om bilens særlige køremiljø og bilens ydeevne.


Om Volta Zero:
  • Volta Trucks fremhæver Volta Zero som verdens første fuld-elektriske 16 tons distributionslastbil bygget med fokus udelukkende på distribution i bycentre.
  • Volta Zero er designet fra grunden med en fuld elektrisk rækkevidde på mellem 150 og 200 kilometer
  • Førerpladsen er centralt og lavt placeret i førerhuset, da der ikke skal være plads til en forbrændingsmotor
  • Udsynet fra førerpladsen dækker 220 grader med minimerede blinde vinkler, hvilket øger sikkerheden for andre trafikanter - gåden og cyklende - der, hvor lastbilen opererer
  • Den første prototype af Volta Zero er ved at blive bygget og vil blive præsenteret senere i 2020. Den første pilot-test vil blive sat i gang i første kvartal 2021
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Postbilerne støjer mindre og kører uden udslip
- Entreprenør med speciale i forsynningsveje får special-opbygning
- Fransk lastbilproducent udvider sit elektriske spekter
- 10 gasdrevne renovationslastbiler kører ud i Sønderborg
- Krusaa-vognmand kører ud med ny tre-akslet kærre
- Elektrisk lastbil bliver krasj-testet
- Entreprenør-koncern har fåret ladbil med kran
- Slamsugeren er bygget op over en særlige udgave
- Dansk bryggeri-gruppe kører bæredygtigt med franske O-emissionslastbiler
- Tysk producent for pris for sine fremsynede udviklingsidéer
- Producenten af Årets Lastbil i Europa har hovedsæde i München
- Transport-virksomhed med speciale i specielle opgaver har taget ny selvkørende kran i brug

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst