Forsiden
      

Elektriske lastbiler får længere rækkevidde

Fredag 4. september 2020 kl: 10:47
Share  


Af: Redaktionen

Elektriske lastbiler får længere rækkevidde

DAF Trucks tager det næste skridt inden for elektriske drivlinjer ved at fordoble rækkevidden af DAF CF Electric til mere end 200 kilometer.

Hollandske DAF Trucks har sammen med en anden hollandsk koncern, VDL, taget det næste skridt i udviklingen af elektriske drivlinier ved at fordoble rækkevidden på DAF CF Electric med VDL e-power-teknologi til over 200 kilometer

Elektriske lastbiler får længere rækkevidde
Det nye skridt omfatter blandt andet en ny generation af batterier, der giver en vægtreduktion på 700 kg, som kan omsættes direkte til højere nyttelast. 


DAF indledte felttests af de første modeller af CF Electric i 2018 hos hollandske og tyske kunder, hvorefter anden generation - udstyret med ny software og et nyt instrumentbræt - blev lanceret sidste år. 


DAF CF Electric leverer nul-emission og lavt støjniveau under drift - hvilket er fordelagtigt ved distribution i byområder, forsyning til supermarkeder og indsamling af affald. 


Aktuelt tilbyder DAF i øjeblikket CF Electric som en to-akslet trækker med en vogntogsvægt på op til 37 tons, og som en tre-akslet 6x2-forvogn med styret bogieaksel med en totalvægt på op til 28 ton.Den nyeste generation af CF Electric lastbiler bygger på tidligere generationers dokumenterede pålidelighed og brugervenlighed. En ny tilføjelse til den nuværende generation er en litium-ion-batteripakke med en kapacitet på 350 kWh (315 kWh effektiv kapacitet). Ud over at være mere kraftfuld er batteripakken også 700 kg lettere. En reduktion, der kan omsættes direkte til en højere nyttelast. 


Batteriet er overvåget med temperaturregulering, der holder temperaturen mellem 25 og 40 grader celsius, uanset vejret, hvilket understøtter batteripakkens holdbarhed og konstante ydeevne.


500 elektriske kilometer om dagen
Takket være batteripakkens øgede kapacitet - som holder de samme dimensioner som de hidtidige pakker - har den opdaterede CF Electric fået en rækkevidde på over 200 kilometer, hvilket er en fordobling i forhold til tidligere generationer. Fuld opladning af batteriet udføres normalt på lastbilens hjemsted og tager ca. 75 minutter ved hjælp af en ladestation med en kapacitet på 300 kilowatt. 

Ved at genoplade batteriet under af-/pålæsning eller i chaufførens pause er det muligt at køre op til 500 fuldt elektriske kilometer om dagen i DAF CF Electric, hvilket øger produktivitet og effektivitet.


Specifik rådgivning vedrørende anskaffelse og brug
DAF peger på, at brug af elektriske lastbiler kræver en særlig tilgang fra kundens side. Derfor tilbyder DAF sine kunder support via avancerede rute-simuleringsmodeller for at hjælpe med at udvikle den mest effektive planlægning for deres lastbil, herunder nyttige råd om smart og effektiv genopladning af batteriet. 


DAF tilbyder også rådgivning om den optimale opladningsinfrastruktur - eksempelvis sammen med leverandører som VDL, der har mange års erfaring på dette område fra koncernens arbejde med elektriske busser.


Tilgængelig fra september
CF Electric med udvidet rækkevidde vil være tilgængelig for bestilling i september, og leveringen forventes at starte i begyndelsen af 2021.


- Med den øgede rækkevidde styrker den nye CF Electric vores position inden for elektrisk vejtransport, siger Ron Borsboom, der er direktør for DAF Product Development. 


- Denne lastbil er udviklet som reaktion på den stigende efterspørgsel efter bedre luftkvalitet i vores byer og lavere CO2-emissioner. 500 fuldt elektriske kilometer om dagen er noget, transportørerne virkelig kan arbejde med, siger han videre.


DAF CF Electric - trækker:
 • Chassis: 4x2
 • Akselafstand: 380 centimeter 
 • Trækkerens vægt: 9.000 kg
 • Elektromotor: 210 kW
 • Moment: 2000 Nm
 • Batterikapacitet: 350 kWh (effektiv kapacitet på 315)
Rækkevidde for en helt opladet lastbil: Op til 220 km
Hurtigladende batterier: 75 minutter (ved 250 kW)


DAF CF Electric - forvogn
 • Chassis: 6x2, bogieaksel
 • Akselafstand: 380/420/460/480 centimeter
 • Forvognens vægt: 10.200 kg
 • Elektromotor: 210 kW
 • Moment: 2.000 Nm
 • Batterikapacitet: 350 kWh (effektiv kapacitet på 315)
 • Rækkevidde for en helt opladet lastbil: op til 220 km
 • Hurtigladende batterier: 75 minutter (ved 250 kW)

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportmesse tiltrak 23.681 transportfolk
- Transportministeren på transportmesse takkede transportbranchen
- Tysk varebilproducent sender varebil på gaden med skarpe priser
- Nordsjællandsk kommune får mere miljøvenlige skraldebiiler
- Erfaren salgskonsulent skal betjene jyske kunder med behov for udstyr og løsninger til varebilsindretning
- Italiensk lastbilproducent har danmarkspremiere på flere biler i Herning
- Transpormessen i Herning er i gang
- Den nye DAF gør dig paf
- Lastbilproducent præsenterer nyhed med svingdør
- Broager-vognmand har fået ny vogn med trevejs-tip
- Olieselskab præsenterer nye truckanlæg på transportmessen i Herning
- Østsvensk lastbilmærke blev nummer to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst