Forsiden
      

Postbilerne støjer mindre og kører uden udslip

Fredag 4. december 2020 kl: 13:58
Af: Redaktionen

Postbilerne støjer mindre og kører uden udslip

Den svensk-danske postkoncern, PostNord, har sendt 25 elektriske kassevogne ind med pakker og breve i Aalborg, Århus, på Samsø og i København. De 25 elektriske pastbiler erstatter en række ældre kassevogne med dieselmotorer

- Vi er fuld gang med at gøre os fossilfri frem til 2030, og nu indsætter vi 25 elbiler i vores flåde af pakkebiler. De skal køre med pakker og breve ligesom de nuværende dieselbiler, men forurener mindre, støjer mindre og koster mindre at vedligeholde, siger Lene Reipuert, der er pakkechef i PostNord i Danmark. 


De nye biler er typen Mercedes-Benz e-Sprinter, som PostNord lejer gennem sin sædvanlige partner Europcar. 


- For Europcar markerer det vores første større skridt mod udlejning af el-varevogne - et ønske vi har set frem til at kunne opfylde, og som er i tråd med vores internationale strategi om et overordnet mål på 20 procent EV-biler i vores flåde i 2023. Samtidigt kommer vi gang med, at få konkrete erfaringer med at bruge el-varevogne i daglig brug i de større byer, hvilket skal danne grundlag for yderlige el- varevogne i de kommende år, siger Jesper Rasmussen, der er salgschef i Europcar. 


Bilerne er de første af sin slags, som kommer til at køre på dansk jord. De er leveret af Ejner Hessel A/S og gjort klar, så de kan komme ud med pakker fra den eksplosivt stigende nethandel fra Black Friday og op til jul. 


- Vi er glade og stolte over, at vi sammen med Europcar, er valgt som tæt samarbejdspartner hos PostNord i forbindelse med overgangen til en grønnere vognpark. Vi oplever stor nysgerrighed fra mange virksomheder omkring elektriske køretøjer, så at PostNord nu går forrest og viser vejen med en investering som denne, kan vi kun bifalde. Biler som e-Sprinteren kan løse de fleste virksomheders reelle kørsels- behov og giver både god mening i et klimaperspektiv og i forhold til driftsomkost- ninger, siger Steen Hessel, der er salgsdirektør i Ejner Hessel A/S. 


Med de nye e-Sprintere bidrager PostNord både til den grønne omstilling og forbereder flåden af biler til også i fremtiden at leve op til de europæiske miljøkrav til erhvervskørsel i storbyer. 


De 25 Mercedes-Benz e-Sprintere bliver fordelt med 10 i Aalborg, 10 i Århus, 3 på Samsø og 2 i København. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt
- Marts bød på 343 nye lastbiler over 16 ton
- Forhandler af vare- og lastbiler runder 75 år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst