Lastbilerne kan håndtere containere i det grønlandske terræn
Torsdag 17. december 2020 kl: 12:35
Af: RedaktionenRoyal Arctic Line (RAL) der er ejet af det grønlandske hjemmestyre, har fået leveret to nye special-opbyggede lastbiler med et specielt kroghejs i brug. Lastbilerne kan levere containere til de grønlandske bygder i områder, der er ufremkommelige for de fleste andre lastbiler
De to nye lastbiler er tre-akslede Scania'er med træk på alle seks hjul. De to biler, der er solgt og leveret af Scania-forhandleren Stiholt's lastbilsælger Christian Pedersen, supplerer to næsten tilsvarende biler, som Stiholt leverede for ca. fire år siden med stort set samme specifikationer og opbygninger.
Scania'erne har den særlige bogstavbetegnelse - HHZ - i chassisbetegnelsen, hvor det første H står for høj styrke, det næste H for høj chassishøjde, mens Z'et dækker over, at bilerne er leveret med 3x39 mm bladfjedre for og 8x30 mm bladfjedre bag. Chassiset er desuden udført i XT-version med forstærket frontparti med beskyttelsesplade under motoren, stålkofanger, beskyttelsesgitre foran forlygter, forstærket træktøj med 40 tons trækkapacitet, ekstra robuste sidespejle mm.

Drivlinerne på de nye biler til Royal Arctic Line består af sekscylindrede 13-liters rækkemotorer på 410 hk tilkoblet seks-trins fuldautomatiske Allison-gearkasser. Forakslerne er 9-tons aksler med navreduktion, mens tandembogierne er 30-tons med navreduktion. Det giver en teknisk totalvægt på max. 39 tons på de tre enkeltmonterede aksler, der kører på 395/80R22.5 terrændæk.
Lastbilerne har afgørende betydning for levering af friske forsyninger til indbyggerne i Grønland. Når RAL-skibene, der sejler i pendulfart langs kysterne, kommer til en bygd, hejses først et landgangsfartøj ned på vandet. Derefter hejses en 20-fods container ned på landgangsfartøjet, og til sidst hejses landgangslastbilen ned på landgangsfartøjet.
Så går turen ind til kysten, hvor lastbilen trækker containeren op med kroghejset og kører i land direkte på stranden. Mens lastbilen kører op til bygdens butik, sejler landgangsfartøjet tilbage efter flere lastede containere og retur med de tomme. Når leveringen er gennemført, køres lastbilen tilbage på landgangsfartøjet og sejles ud til skibet. Herefter hejses container, lastbil og til sidst landgangsfartøjet tilbage på skibet, som fortsætter til næste bygd. Og her starter hele operationen forfra.
Royal Arctic Line er ejet af Grønlands hjemmestyre og står for forsyningssikkerheden mellem Grønland og omverdenen.

.jpg)
© Copyright 2025 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

- Antallet af nyregistrerede varebiler er faldet
- Antallet af nyregistrerede lastbiler steg markant i juni
- Grønberg-virksomhed med fokus på træ har fået to nye fire-akslede forvogne
- Landbrugsvirksomhed kan transportere afgrøder i ny fire-akslet tip-trailer
- Vognmand i Dalmose tog to tre-akslede med sig hjem
- Vognmand i Odense har trukket en udtrækstrailer til Odense
- Vognmand på Amager trækker læsset med en tre-akslet pusher-trækker
- Vognmand i Roskilde tog fem af samme slags
- Vognmand fra Tørring tog tre trailere med en enkelt trækker
- Tre-akslet tiptrailer kan rumme 34 kubikmeter i kassen
- Vognmand i Karlslunde trak afsted med tre nye trækkere
- Mølle har fået ny fire-akslet tip-trailer til korn og foderstoffer
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes! |
||
Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget! |