Klik venligstForsiden
      

Lastbilchauffører får mulighed for at kommer ud af Storbritannien

Onsdag 23. december 2020 kl: 09:31
Share  


Af: Jesper Christensen

De franske myndigheder vil åbne grænserne en smule, så lastbilchauffører igen kan køre deres lastbiler ombord på færger eller shuttle-tog og på den måde komme fra Storbritannien til Frankrig. Siden søndag har grænserne ti Frankrig været lukket for indrejsende fra Storbritannien på grund af en angiveligt mere smitsom mutation af coronavirusset, der er konstateret i store dele af Storbritannien - men især i det sydlige England

Den britiske regering har ingået en aftale med den franske regering, så først og fremmest lastbiler med chauffører, men også en del passagertrafik, kan komme fra Storbritannien til Frankrig.


Betingelsen for at måtte komme ind i Frankrig er, at man kan vise en højst 72 timer gammel negativ corona-test. Alle lastbilchauffører uanset nationalitet, der opholder sig i Storbritannien og som vil til Frankrig, vil blive tilbudt en corona-test. De franske myndigheder vi også tilbyde test af chauffører, der er på vej ti Storbritannien.


Den britisk regering opfordrer på det kraftigste, at vognmandsvirksomheder undlader at sende deres lastbiler til Kent, før der er kommer yderligere oplysninger om det store test-program for lastbilchauffører, der skal sættes igang.


Aftalen mellem den britiske og franske regering vil blive taget op til vurdering 31. december, men den kan løbe frem til 6. januar.


Indrejseforbuddet, der trådte i kraft søndag skabte hurtigt lange køer langs motorvejene mod Dover-området, der har færgeforbindelser til Frankrig over Den Engelske Kanal - og togforbindelser under. Antallet af lastbiler med chauffører, der ville til Frankrig blev hurtigt så stort, at flyvepladsen Manston i nærende af Dover blev taget i brug som rasteplads. Her er der mulighed for, at chaufførerne kan få noget at spise. Derudover er der toilet- og badefaciliteter.Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Materiel-udlejer har taget to af de lange
- Benzin- og olieselskab kører ud med ny tre-akslet trækker
- Bagtipkærren er tre-akslet og har to tårne
- Svensk lastbilmærke får ny salgskonsulent i Aarhus
- Lastbilmarkedets nummer et har fået ny salgschef
- Maskinkærren er i den lette ende
- Holstebro-vognmand rækker godt 15 meter med ny kran i mellemklassen
- Tysk trailerproducent lancerer dynamisk trailer
- Entreprenørforretning i Vestjylland tipper med ny tre-akslet kærre
- Kærre og container skal bruges til anlægsarbejde
- Budcentral har fået en ny to-akslet trækker
- Vognmand fra Vendsyssel har hentet ny vogn og vognkasse søndenfjords

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst