Forsiden
      

Postbiler på klippeø bliver elektriske

Torsdag 14. oktober 2021 kl: 22:07
Share  


Af: Redaktionen

Postbiler på klippeø bliver elektriske

Omdelingen af breve og pakker på Bornholm bliver mere bæredygtig, når PostNord til november udskifter sine nuværende 16 dieselbiler med 16 nye elbiler. Det vil udlede mindre CO2 og færre partikler, og er en del af PostNords grønne omstilling

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får udskiftet vores aldrende vognpark på Bornholm, og at det tilmed bliver med nye elbiler, der er gode for både klima og arbejdsmiljø, siger Michael Frølich, der er vicedirektør for Mail & Last Mile i PostNord.


De 16 elbiler skal køre med pakker og breve på hele Bornholm og suppleres af to eksisterende cykelruter i Rønne. Bilerne forventes i drift til 15. november, og imens er arbejdet med opsætning af ladestandere i fuld gang.


I 2011 testede man også elbiler til omdeling af post på Bornholm i et pilotprojekt. Men dengang var rækkevidden på bilerne ikke god nok, da de ikke kunne holde strøm til at dække ruterne på øen, og man måtte skifte til dieseldrevne biler. Siden har teknikken og el-bilernes rækkevidde udviklet sig med stormskridt, og de batteridrevne biler vil fremover fylde mere og mere i PostNords flåde af pakkebiler.


- Elbilerne er en del af vores strategi om at gøre PostNord fossilfri inden 2030, og vi er rigtig stolte over at være en del af den vigtige grønne omstilling, som nu accelererer yderligere på Bornholm, siger Michael Frølich.


Endvidere har PostNord to dieseldrevne liftbiler, der til- og afposter butikkerne på Bornholm. Dem findes der endnu ikke brugbare eldrevne alternativer til på markedet, så de forbliver en del af PostNords set-up på øen indtil videre.


De nye elbiler er af typerne Mercedes-Benz eVito og eSprinter, hvis rækkevidde passer til de ruter, PostNord kører på Bornholm.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Efterspørgslen efter brugte lastbiler er stigende
- Vognmand valgte brugte V8-ere som nye lastbiler
- Kabel- og anlægsentreprenør har fået fire-akslet opbygget med kran og tip
- Sjællandsk vognmand med mange sider får ny alsidig opbygning
- Maskintraileren har lange og brede ramper
- Vognmand på toppen af Danmark tager forskud på sit jubilæum med tre nye trækkere
- Producent af isolering tager initiativ til klimavenlig transport på Sjælland
- Sværlasttrailerne er bygget med bukke
- Vognmand i Næstved får to nye opbygninger med kran og lad
- Tysk-fransk varebil bliver kåret som Van of the Year 2022
- Amerikansk nethandelsvirksomhed skal bruge 1.064 gasdrevne lastbiler
- Entreprenør i Slagelse fik vognen opbygget i Himmerland og leveret fra Køge

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst