Forsiden
      

Trafiksikkerhed: Børn fra Fredericia besøgte en lastbil

Mandag 20. december 2021 kl: 09:55
Af: Redaktionen

En lastbil med en vægt som seks fuldvoksne elefanter og elever og lærere to anden-klasser, mødte en onsdag morgen op en kold december-dag i snevejr, på en parkeringsplads ved Kirstinebjergskolen afdeling Indre Ringvej i Fredericia.

Mødet var arrangeret af Christina Larsen fra Kirstinebjerg skolen i samarbejde med Henrik Krogh fra Scania, og havde til formål at give børnene bevidsthed om, hvad de selv kan gøre for at højne deres sikkerhed i trafikken - i særdeleshed i mødet med lastbiler.

Det var populært at prøve at sidde bag rattet i den store lastbil, da blinde vinkler og farlige højresving blev gennemgået. Således oplevede eleverne med egne øjne, hvor meget eller lidt, en chauffør kan se via sidespejlet – og fik derfor bedre viden om hvor de skal placere sig i trafikken når de møder en lastbil.

-I Scania vægter vi sikkerhed utrolig højt. Så da muligheden bød sig for at vise en gruppe børn, hvordan de bør omgås store lastbiler i trafikken, sprang vi naturligvis til. Det er utrolig vigtigt for os, at børn ikke blot ser på bilen som noget stort, flot og fantastisk, men også noget de skal have respekt for. Børnene lærte om blinde vinkler og især snakken om, ”kan du se chaufføren, kan chaufføren se dig” blev gentaget igen og igen. Spejle og afstand blev især sat i fokus, da børnene forstod, at denne tunge bil, svarende til 6 store elefanter, kan gøre meget skade, hvis man ikke passer på, siger Henrik Krogh, Scania

Om Scania Driver Academy
Scania Driver Academy udbyder relevante uddannelser til chauffører i lastbilbranchen og har undervist lastbilchauffører i AMU-regi i mere end ti år. Scania Driver Academy har afdelinger i Kolding, Aarhus, Odense og Ishøj.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst