Forsiden
      

Japansk bilproducent åbner for salget af ny elektrisk varebil i Danmark

Mandag 23. maj 2022 kl: 09:59
Share  


Af: Redaktionen

Japansk bilproducent åbner for salget af ny elektrisk varebil i Danmark

Toyota introducerer i juni den nye fuldt elektriske udgave af koncernens kompakte varebil, Toyota Proace City. Toyota peger på, at den elektriske udgave matcher benzin- og dieseludgaverne, nåder det gælder design, rummelighed og fleksibilitet. Dertil kommer markant lavere driftsomkostningerne

Toyota har åbnet for salget med priser fra 244.990 kroner eksklusiv moms og erhvervsleasing fra 2.638 kroner om måneden. Samtidig bliver det også muligt at få modellen som fuld elektrisk personbil til priser fra 299.990 kroner.


Med den elektriske udgave af Toyota Proace City er den japanske bilkoncern klar til at imødekomme den voksende interesse for elektriske køretøjer.


Den elektriske varebil måler 4,75 meter i længden i den længste udgave "Long", mens "Medium" er 35 cm kortere. Den lage udgave giver mulighed for godslængde på over to meter, og vælger man udgaven med Toyotas Smart Cargo system, hvor en lastluge i adskillelsen mellem varerum og kabinen kan åbnes, er der plads til gods med en længde på op til 3,44 meter. Det er helt den samme længde som i benzin- og dieseludgaverne af samme model.


Varerummet rummer op til 4,4 kubikmeter med det Toyota's Smart Cargo system. Samtidig gør et folde-op passagersæde det muligt at få plads til en halv kubikmeter gods i kabinen svarende til tre flyttekasser.


Rummeligheden matcher andre modeller
Årsagen til, at Toyota har kunnet fastholde den fleksible rummelighed i Proace City Electric er, at det store 50 kWh lithium-ion batteri er placeret i bunden af bilen under gulvet og derfor ikke optager ekstra plads. Batteriet giver en rækkevidde på op til 274 km og kan hurtiglades med op til 100 kW, hvilket betyder, at opladning fra 0 til 80 procent sker på en halv time.


Batteriet leverer strøm til bilens frontmonterede elmotor, der har en maksimal ydelse på 100 kW eller 136 hestekræfter. Varebilen er dermed frisk optrækket uanset, om dens fulde lasteevne på op til 800 kg er udnyttet, eller der er påmonteret de maksimale 750 kg på anhængertrækket.


Proace City Electric kommer som varebil i to forskellige udstyrsudgaver. Base+ rummer som standard eksempelvis aircondition, fartpilot, højdejusterbart komfort førersæde med lændestøtte og armlæn, sædevarme samt træbund i varerummet med skridsikker bund belægning.


Udstyrsvarianten Comfort byder også på en 8-tommer multimedie touch skærm, dobbelte skydedøre, to-personers passagerbænk, parkeringssensorer og Smart Cargo systemet. Vælger man Comfort-udgaven med split bagdøre medfølger Smart Active Vision også med både digitalt bakspejl, bakkamera og kamera i højre sidespejle til overvågning af cyklister og andet i den blinde vinkel.


Erhversleasing fra 2.639 kroner
Den billigste udgave af Proace City Electric koster 244.990 kroner eksklusiv moms. Den kan også erhvervsleases fra 2.639 kroner i 60 måneder med 39.500 kroner i udbetaling og 20.000 km om året. Samtidig kan man tilkøbe service og flådestyringssystemet Toyota Business Komplet for 225 kroner ekstra om måneden. 

Toyota tilbyder derudover op til 10 års serviceaktiveret garanti i form af Toyota Relax. 


Når Toyota introducerer den nye elektriske Proace City i juni, vil man også kunne købe udgaven som personbil. Her får man mulighed for op til syv sæder og et bagagerum med en rummelighed på op til 1.050 liter, hvis ikke man tager tredje sæderække i brug. Ligesom varebilsudgaven kan personbilen med navnet Proace City Verso Electric fås i to længder og i to udstyrsudgaver.


Laveste udstyrsudgave er Shuttle, der blandt andet er udstyret med 8-tommer multimedie touch skærm med Apple CarPlay og Android Auto, aircondition, dobbelte skydedøre, fartpilot og en sikkerhedspakke med automatisk nødbremse, vognbaneassistent med aktiv styreassistent og vejskiltegenkendelse.


Udstyrsvariant med navnet Family appellerer til familier. Den er blandt andet udstyret med 16-tommer alufælge, 10-tommer digital instrumentering, fuldautomatisk klimaanlæg, mørktonede ruder bag, parkeringssensorer, tagræling, multifunktionslæderrat, el-foldbare sidespejle med varme og tre individuelle sæder på anden sæderække. Proace City Verso Electric koster fra 299.990 kroner, mens Family-udstyrsudgaven fås fra 319.900 kroner


Toyota Relax med op til 10 års serviceaktiveret garanti gælder også for personbilen.


Med offentliggørelsen af priserne for både varebilsudgaven og personbilsudgaven af Proace City Electric har Toyota åbnet for salget af den nye model, der fortsat kan fås med benzin- eller dieselmotor. Toyota introducerer Proace City Electric og Proace City Verso Electric i Danmark til juni.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbil- og buskoncern vil producere batterier i stor skala på fabrik i Nürnberg
- Ressourcecenter på Amager får batteridrevet kroghejs på el-lastbil
- Køletrailer er leveret uden kølemaskine
- Biogaslastbil udledte 195 kg CO2 over 3.460 kilometer
- Tysk transportkoncern investerer i brintelektriske lastbiler
- Ny hollandsk lastbilserie får premiere på transportmessen i Hannover
- Medarbejdere blev hædret med et gyldent rat
- Posten i Norge kører gods i Stavanger med svensk el-lastbil
- Vognmand giver sig i kast med en ny tre-akslet gardintrailer
- Transportfirma i Vejen sender ny linktrailer ud på - gader og veje
- Midtjysk vognmand valgte gardintrailer med fast tag
- Svensk olieselskab har bestilt 220 kassevogne og lette lastbiler til udlejning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst