Forsiden
      

Tunge elektriske lastbiler bliver sat i serieproduktion

Onsdag 14. september 2022 kl: 12:07
Af: Redaktionen

Tunge elektriske lastbiler bliver sat i serieproduktion

Volvo Trucks sætter nu gang i serie-produktion af tunge elektriske lastbiler på op til 44 tons vogntogsvægt. Det drejer sig om modellerne Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX. Mange af Volvo Trucks' tunge lastbiler indgår i vogntog på op til 44 tons vogntogsvægt, og disse tre modeller udgør ca. to trediedele af Volvo Trucks' samlede leverancer. Med de tre elektriske modeller har Volvo Trucks seks elektriske lastbilmodeller i serieproduktion globalt

- Dette er en milepæl og beviser, at vi leder transformationen af branchen. Det er mindre end to år siden, vi fremviste vores tunge elektriske lastbiler for allerførste gang. Nu øger vi produktionskapaciteten og vil levere disse fantastiske lastbiler til kunder over hele Europa, og senere også til kunder i Asien, Australien og Latinamerika, siger Roger Alm, der er President for Volvo Trucks.


Serieproduktion af Volvo Trucks' tungeste elektriske lastbiler starter på Tuve-fabrikken i Göteborg i Sverige. Næste år følger fabrikken i Gent i Belgien efter. Volvo Trucks producerer de elektriske lastbiler på samme monteringslinje som de konventionelle lastbiler, hvilket giver høj produktionsfleksibilitet og store synergieffekter. Batterierne er leveret af Volvo Trucks’ nye batterifabrik i Gent.


Volvo Trucks fremhæver, at efterspørgslen efter elektriske lastbiler er hastigt stigende på mange markeder, hvor en af drivkræfterne er transportkøberes behov for at skifte fra fossilfri til bæredygtig transport for at nå deres egne bæredygtighedsmål. I henhold til Eurostats “Road Freight Transport by distance”-statistik fra 2018 transporteres ca. 45 procent af alt gods på landevej i Europa mindre end 300 km. Dermed kan Volvo Trucks' elektriske produktprogram dække transportbehovet for ca. 45 procent af alt det gods, der transporteres på landevej i Europa i dag. 


- Vi har solgt mere end 1.000 enheder af vores tunge elektriske lastbiler og mere end 2.600 af vores elektriske lastbiler i alt. Vi forventer, at mængderne vil stige markant i de næste par år. I 2030 skal mindst 50 procent af de lastbiler, vi leverer globalt, være elektriske, siger Roger Alm.


Volvo Trucks' udvalg af elektriske lastbiler med seks forskellige modeller dækker en bred vifte af transportopgaver som eksempelvis bydistribution og renovationskørsel, regional transport og anlægskørsel.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Fragtfirma medbringer truck til lasten
- Antallet af el-drevne lastbiler er stiger - antallet af gas-drevne ligger konstant
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Tysk kapitalfond skal overtage tysk produkcent af specialkøretøjer
- Fire-akslet tip-trailer fra Hedensted er kommet til Løsning
- Tro flytter bjerge - Vognmand i Bjerge flytter med nye fire-akslet Volvo FM
- Overførselanhængeren blev hentet hjem på blokvogn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst