Forsiden
      

Medarbejdere på ny samlefabrik skal skrue elektriske lastbiler sammen

Tirsdag 25. april 2023 kl: 12:27
Af: Redaktionen

Medarbejdere på ny samlefabrik skal skrue elektriske lastbiler sammen
Hollands økonomi- og klimaminister, Micky Adriaansens, Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, åbnede sammen med DAF Trucks' administrerende direktør, Harald Seidel, den nye samlefabrik.

Hollandske DAF har tirsdag offisielt åbnet en ny samlefabrik, hvor batteridrevne elektriske lastbiler skal skrues sammen. Den nye fabrik, der er etableret på DAF's hovedproduktionssted i Eindhoven i Holland, blev indviet af Hollands økonomi- og klimaminister, Micky Adriaansens, der er fra Volkspartij voor Vrijheid en Democratie

Den nye DAF-samlefabrik for elektriske lastbiler dækker et område på 5.000 kvadratmeter og omfatter to undersamlelinier til klargøring af batteripakker og af det elektriske drivmodul, der består af den forreste batteripakke, højspændingsforgreningsdåsen og de elektrificerede hjælpeenheder. Disse hovedkomponenter samt el-motoren med integreret gearkasse monteres i køretøjet på hovedsamlelinjen, som er knap 150 meter lang.


Nyeste generation af batteridrevne elektriske lastbiler
På samlefabrikken vil DAF samle den nyeste generation af batteridrevne elektriske lastbiler. De nye DAF XD og XF Electric fås i en række forskellige konfigurationer med Paccar el-motorer og med batteripakker på mellem to og fem strenge (210 til 525 kWh). Den modulære tilgang gør det muligt at tilpasse lastbilerne til kundens ønsker og behov. 


DAF fremhæver, at de elektriske lastbiler kan leveres med en elektriske rækkevidde på op til 500 kilometer, hvilket gør det muligt at opnå 1.000 emissionsfrie kilometer med omhyggelig planlægning af ruter og opladning. Med hurtig opladning på op til 350 kW kan batteripakker oplades til 80 procent af deres kapacitet på 45 minutter - hvad der svarer til en lastbilchaufførs lovpligtige pause efter 4,5 timers kørsel.


Produktionen af de batteri-elektriske lastbiler gar i gang til sommer med serieproduktionen af kundelastbiler. DAF forventer, at produktionen vil stige til tusindvis af køretøjer om året i den nærmeste fremtid i overensstemmelse med den stigende efterspørgsel efter fuldelektriske lastbiler.
 
Minister: DAF viser vejen
- DAF har i mange år været en førende aktør inden for fremstilling af lastbiler og spiller i øjeblikket en fremtrædende og innovativ rolle i udviklingen af elektriske lastbiler. Omstillingen til renere produkter og produktionsmetoder er vigtig. Ikke kun for miljøet, men også for at sikre, at Holland bevarer sin konkurrenceevne. Denne nye fabrik for elektriske batterilastbiler er et lysende eksempel på den ambition, sagde Micky Adriaansens ved den officielle åbning af samlefabrikken i Eindhoven.


Harald Seidel, der er administrerende direktør for DAF Trucks, fremhævede, at etableringen af den nye DAF samlefabrik for elektriske lastbiler markerer endnu en vigtig milepæl på vejen til en endnu renere fremtid.


- For at støtte vores kunder i overgangen til emissionsfri vejtransport går vi længere end til at levere klasseførende fuldelektriske køretøjer. Vores omfattende pakke inkluderer et bredt udvalg af opladningsløsninger, rådgivning i forbindelse med planlægning af ruter og opladning samt dedikerede træningskurser, hvor chauffører lærer at udnytte køretøjerne optimalt, sagde han.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Polsk trailerproducent kører trailer med lukket kasse ind på markedet i Skandinavien
- To tiptrailere skal køre for oliemølle på Nordfyn
- Paris kom til Randers i en T-udgave
- Logistikvirksomhed i Greve har taget fat i en ny tre-akslet kølebil
- Svensk lastbil var knap fem procent bedre til at spare på brændstoffet
- De første ud af 30 opbygninger er leveret
- Tiptrailer med fire aksler rummer 37 kubikmeter
- Kran kom hurtigt i brug
- Fire-akslet tip-trailer er leveret med kornpose
- Bilforhandler i Herning udvider sit sortiment med store lastbiler
- Fire-akslet tip-trailer får udgangspunkt på Falster
- Vognmand fra Thy tager elementerne med på ny nedbygget fire-akslet trailer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst