Forsiden
      

Lastbilmodel har været på vejene i 30 år

Mandag 4. september 2023 kl: 13:29
Af: Redaktionen

Lastbilmodel har været på vejene i 30 år

Volvo Truck's mest solgte lastbil - Volvo FH - er kørt forbi milepælen for 30 år på verdens veje. I den anledning peger Volvo Trucks på, at Volvo FH, der er den svenske koncerns lastbil-flagskib, fra starten har været kendetegnet ved sit karakteristiske ydre og indre design, sin førerkomfort og de teknisk avancerede effektivitets- og sikkerhedsløsninger, der løbende er blevet videreudviklet

Volvo Trucks har siden introduktionen i 1993 solgt tæt på 1.400.000 enheder af sin Volvo FH fordelt ca. 80 markeder over hele verden. Som helt ny fra inderst til yderst og med køreegenskaber og brændstofeffektivitet på et højt niveau kom Volvo FH fra starten hurtigt til at repræsentere en ny standard inden for lastbilkørsel.


- Volvo FH er den perfekte repræsentant for et kundefokuseret mindset og en modelserie, der har rykket grænserne i 30 år. På alle afgørende områder som førerkomfort, brændstofeffektivitet, sikkerhed og produktivitet har vi aldrig holdt op med at forbedre denne lastbilserie. Jeg er meget stolt af, at vores kunder i dag kan få leveret Volvo FH med både el-, gas- og diesel-drivline, siger Roger Alm, der er President for Volvo Trucks.


Volvo FH blev i 1993 lanceret med et helt nyt chassis og et design, der muliggjorde mange fleksible løsninger til forskellige transportopgaver. Bilens drivline havde en helt ny seks-cylindret 12-liters motor (16-liters i Volvo FH16), og det helt nye førerhus markerede sig med sin aerodynamik og førerkomfort.


I forbindelse med Volvo FH's 30 år på verdens veje fremhæver Volvo Trucks en række tiltag, som har kendetegnet Volvo FH gennem årene med Volvo's værdier som sikkerhed, kvalitet og omsorg for miljøet i fokus.


Det gælder eksempelvis airbag i førersiden, den automatiserede gearkasseløsning I-Shift og Volvo Dynamic Steering, der giver ubesværet styring og stor manøvredygtighed.


- Den første generation Volvo FH var en game changer, der fuldstændigt transformerede konceptet for en moderne lastbil. Siden da har vi fortsat sat nye standarder inden for lastbilkørsel og lanceret yderligere fem generationer af denne lastbilserie. Vores vej til succes har været at udnytte den allernyeste teknologi på en måde, der altid bidrager til klare fordele for vores kunder og deres chauffører, siger Ylva Dalerstedt, der er Manager for Long Haul-segmentet på Volvo Trucks, og fortsætter:


- Som et synligt bevis på vores succes med løbende at forbedre lastbilerne og konstante udvikling er jeg meget stolt over, at Volvo FH som den eneste lastbilserie er blevet kåret som “International Truck of The Year” hele tre gange.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fire-akslet tip-trailer skal bruges til entreprønøropgaver
- Tre-akslet tip-trailer har tvangsstyret aksel
- Tysk trailerproducent har nået 2.000.000 aksler
- Shipping-virksomhed sendte en vognmand til Hedensted for at hente udtrækstrailer
- Haderslev-vognmand er klar til at hejse lad på ny tre-akslet kærre
- Man har sendt en twinsteeret trækker til Thisted
- Sværlasttrailer skal lægge lad ti tunge læs hos vognmand i Fredericia
- Lastbilfabrik markerer 60 år med rundvisninger
- Antallet af nyregistrerede lastbiler kørte frem i september
- 2025-model løfter brændstoføkonomien med op til tre procent
- Tip-trailer med automatisk rullepresenning skal klare noget af læsset hos vognmand i Gørding
- Amerikansk lastbilproducent solgte 88 tunge brint-elektriske lastbiler i juli kvartal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst