Forsiden
      

Vestsjællandsk vognmand valgte Volvo med fire aksler

Tirsdag 5. september 2023 kl: 13:20
Af: Redaktionen

Vestsjællandsk vognmand valgte Volvo med fire aksler

Gørlev Vognmandsforretning i byen Gørlev, der har navnemæssige rødder tilbage til vikingetiden, fik for nogle uger siden leveret en ny fire-akslet Volvo FH540 8x4 med tridem-bogie og opbygget HMF Wirehejs hos Schmidt Tip i Løgumkloster i det sydvestlige Sønderjylland

Den nye fire-akslede Volvo FH540 har en seks-cylindret motor med en maksimumeffekt på 540 hk og er leveret med eksempelvis hjørnekamera, Work Remote, læssekamera og Volvo Dynamisk Styring.


Som elektroniske hjælpefunktioner er bilen blandt andet udrustet med Volvo Connect "Chaufførtider", som hjælper chaufføren med at få overblik over køre-/hviletidsreglerne. Chaufføren kan også oprettes til Volvo Connect-app’en og se egne chaufførdata og køre-/hviletidsinfo
 

Opbygning med wirehejs er som nævnt ovenfor udført hos Schmidt Tip i Løgumkloster, mens lakering er udført hos Sydfyns Autolak i Stenstrup mellem Svendborg og Ringe. 
 

Slutklargøring er foretaget hos Volvo Truck Center Holbæk, og den sidste kosmetiske klargøring er udført hos Dittes Bilpleje i Gislinge mellem Holbæk og Kalundborg.
 

Bilen er solgt og leveret af salgschef Peter Hansen fra Volvo Truck Center Holbæk.
 

Lidt om Gørlev:
Gørlev ligger mellem Kalundborg og Slagelse og har godt 2.300 indbyggere. I våbenhuset i Gørlev Kirke Gørlevstenene - to runesten fra Vikingetiden med blandt andet fuldstændige runealfabet. Gørlevstenene overgås i Danmark kun af Jellingstenene.


Gørlev har tidligere haft en sukkerfabrik, hvor nogle af sukkerfabrikkens bygninger og en gruppe funktionærboliger stadig står i den sydøstlige del af byen. Sukkerfabrikken lukkede i 2000, og en del af sukkerfabrikkens bygninger blev revet ned i 2008.


Stednavnet Gørlev er omtalt første gang i 1311 i formen Gerlefæ. Forleddet er sandsynligvis substantivet gammeldansk *gēr, der betyder »spyd« og i stednavne som regel beskriver et spydformet terræn. Efterleddet er substantivet lev, der sigter til besiddelser, der er modtaget som arv. Navnets betydning er sandsynligvis »det spydformede arvegods«. (Kilde: Trap Danmark)





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Tysk trailerproducent får ny Country Manager for Skandinavien
- Lastvognsservice flytter til Nørre Alslev
- Lastbilchassiser fra Holland bliver udvidet med endnu mere plug and play
- Transportfirma i Aabenraa tog tre tiptrailere i nummerorden
- Belgisk udlejningsvirksomhed har fået den 2.000 fra Holland
- Italiensk transportvirksomhed bestiller 1.500 lastbiler hos svensk leverandør
- Fødevaregrossist kører elektrisk
- Andelen af tunge el-lastbiler ligger på 1,2 procent
- 763 nye lastbiler over 16 ton kørte ud af juni
- Bestanden af lastbiler over 16 ton er vokset 5,7 procent

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst