Forsiden
      

Dæktryksovervågningssystemer bliver obligatoriske fra juli næste år

Torsdag 23. november 2023 kl: 15:03
Af: Redaktionen

Dæktryksovervågningssystemer bliver obligatoriske fra juli næste år
(Illustrationer: Schmitz Cargobull)

Producenten af sættevogne og andre påhængskøretøjer, Schmitz Cargobull, kan levere dæktryksovervågningssystemer (TPMS), som fra juli 2024 bliver obligatorisk for alle nyregistrerede trailere


Schmitz Cargobull peger på, at når det kommer til at øge effektivitet og sikkerhed i den daglige transport, spiller det korrekte dæktryk en vigtig rolle. Schmitz Cargobull tilbyder allerede sit eget dæktryksovervågningssystem (TPMS) i forbindelse med TrailerConnect-telematiksystemet. Dæktryksovervågningssystemet bliver standardudstyr i begyndelsen af 2024.


- Vi har udstyret vores trailere med TrailerConnect-telematiksystemet som standard fra fabrikken siden 2018. Systemet kan også nemt eftermonteres på køretøjer fra andre producenter. Alle Schmitz Cargobull-trailere bliver nu udstyret med et TPMS-system til registrering af dæktryk og temperatur. Det betyder, at forpligtelsen fra juli 2024 for nyregistrerede trailere til at have dette system allerede kan opfyldes, siger Boris Billich, der er Chief Sales Officer hos Schmitz Cargobull.


Hos Schmitz Cargobull gentager man budskabet om korrekt dæktryk.


Hvis dæktrykket ikke er indstillet optimalt, kan det føre til for tidligt slid på dækkene samt højere brændstofforbrug. Derudover har det også en langsigtet betydning for trafiksikkerheden. Med et dæktryksovervågningssystem, som Schmitz Cargobull's TPMS-system, er det enkelt at opretholde det korrekte lufttryk, hvorved brændstofforbruget og CO2-emissionerne reduceres og den økonomiske effektivitet øges. Køreegenskaberne er også væsentligt forbedret og køresikkerheden væsentligt øget, og endelig er det korrekte dæktryk et afgørende bidrag til at forlænge dækkenes levetid.


TPMS-systemet overvåger dæktrykket i realtid og advarer om pludseligt eller gradvist tryktab eller overpumpning. En tidlig advarsel via TrailerConnect-portalen, via e-mail og sms samt beSmart-appen til chauffører eller beUpToDate-appen til vognmænd øger sikkerheden for trafikanter og gods. 

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kærrer skal køre med køreplader
- Letvægtstrailer kan rumme 31 kubikmeter i kassen
- Sværlasttrailer er blevet hentet til Djursland
- Tysk lastbilproducent har fået bestillinger på 700 elektriske lastbiler
- Fire-akslet trailer har både gående gulv og automatisk rullepresenning
- Tysk transportkoncern med speciale i transport af flydende produkter udskifter 165 trækkere
- Tre-akslet kærre er opbygget med hejs og skørter
- Tip-trailer kommer med "råstoffer"
- Hedensted-vognmand trækker tunge læs med 530 heste i fire-akslet tungtrækker
- Gardintrailer kom tværs over land og vand
- 13 er blot et tal mellem 12 og 14
- To-akslet tip-trailer er hentet til Sydvestfyn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst