Forsiden
      

Elektrisk lastbil er eneste udgave af ny model med lavt førerhus

Onsdag 31. januar 2024 kl: 10:01
Af: Redaktionen

Elektrisk lastbil er eneste udgave af ny model med lavt førerhus

Volvo Trucks, der mandag løftede sløret for nye lastbilmodeller i den tunge ende, fortsætter onsdag med at vise nyheder. Denne gang handler det om en ny lidt mindre lastbilmodel, der udelukkende er er udviklet med elektrisk motor. Det er en ny udgave af Volvo Trucks' FM-serier - en Volvo FM Low Entry optimeret til en renere og mere sikker transport i byer

Den nye batteri-elektriske Volvo FM Low Entry, der er Volvo Trucks' seneste tilføjelse til sit el-lastbil-program, er en tung lastbil, der er specielt udviklet til at kunne bruges til en lang række transportopgaver i byområder. Det er også den første lastbilmodel fra Volvo Trucks, som kun fås med elektrisk drivline. 


- Den emissionsfri lastbil er en fantastisk tilføjelse til vores elektriske modelprogram, som er perfekt egnet til bytransport og designet med chaufføreren i tankerne. Den er kraftfuld, men alligevel smidig at køre og nem at manøvrere. Den nye Volvo FM Low Entry er helt i tråd med vores ambitioner om at udvide vores udbud af el-lastbiler, så endnu flere kunder kan reducere deres CO2-udledning, siger Roger Alm, der er præsident for Volvo Trucks.


Fem-stjernet Direct Vision-bedømmelse
Den lave køreposition giver føreren et forbedret udsyn og overblik over omgivelserne. Det gode udsyn i FM Low Entry har givet lastbilen en femstjernet vurdering i Direct Vision-standarden, der bedømmer tunge køretøjer, som kører i London, og træder i kraft i fjerde kvartal af 2024.


Hos Volvo Trucks fremhæver man den nye Volvo FM Low Entry som en meget alsidig lastbil, der kan tilpasses til at opfylde specifikke krav til forskellige transportopgaver - eksempelvis affaldshåndtering, distribution og inden for bygge og anlæg.


Lastbilen er baseret på Volvo Trucks' FM-model. Det rummelige førerhus er sænket og flyttet fremad, og den lave indstigning og det flade gulv gør det nemt at komme ind og ud af lastbilen. Designet af førerhuset skaber et ergonomisk, behageligt og effektivt arbejdsmiljø for chauffører.


Den nye Volvo FM Low Entry vil i første omgang blive solgt i Europa, herunder Tyrkiet, samt Australien og Sydkorea. Salgsstart er i første kvartal 2024, og produktionsstart er i andet kvartal 2024.


Volvo Trucks fremhæver især følgende funktioner ved Volvo FM Low Entry:
 • Udsynet (med standardspecifikation) opfylder Transport for Londons fem-stjernede Direct Vision Standard
 • Lastbilen er udstyret med Volvo Dynamisk Styring-systemet der letter styring, manøvrering og reducerer vibrationer
 • Valg mellem tre forskellige sædemuligheder: Chauffør + 0, 1 eller 3 passagerer. De 3 passagersæder er placeret bagerst i førerhuset, så de ikke er synlige for chaufføren, hvilket minimerer blinde vinkler og giver et bedre udsyn
 • De ergonomiske funktioner omfatter lav indstigning, fladt gulv og velplacerede indstigningshåndtag for nem og sikker udstigning af førerhuset
 • Lastbilen fås med Volvos nye avancerede CMS kamerasystem
 • Volvo FM Low Entry fås i to højder (stående): Langt førerhus (1575 mm) og langt førerhus med udvidet/højt tag (1945 mm)
 • Tilgængelige akselkonfigurationer: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4 
 • Totalvægt: 19-32 ton 
 • Motor: 330 kWh
 • Batteri: 360 kWh (4 batterier)
 • Rækkevidde: Op til 200 km (rækkevidde afhænger af flere parametre såsom belastningsvægt, kørestil, kørecyklus, topografi, temperatur med mere)
 • Opladning: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Akselafstand: 3.900-6.000 mm

Med denne nye fuldt elektriske Volvo FM Low Entry til bykørsel har Volvo i alt otte elektriske lastbilmodeller i sit sortiment. Volvo Trucks sigter mod, at 50 procent af det globale salg af nye Volvo-lastbiler skal være elektriske i 2030.  
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Containertransport har fået flere elektriske trækkere
- Vognmand fra Stevns stævnede ud fra Hedensted med to nye tre-akslede tip-trailere
- Bestanden ligger stabilt
- Marts bød på 343 nye lastbiler over 16 ton
- Forhandler af vare- og lastbiler runder 75 år
- Lysende elektrisk lastbil skal give genklang
- Vognmand fra Kalundborg fik opbygget ny trækker i Jylland
- Transportvirksomhed på Vestsjælland tager læsset med ny fire-akslet tiptrailer med Hardox-lad
- Tysk lastbilproducent sender 200 lastbiler med brintforbrændingsmotorer ud på vejene
- Mercedes-Benz åbner for bestilling af ny Actros L
- Ribe-virksomhed har fået ny maskintrailer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst