Forsiden
      

Vognmand fra Vrå i Vendsyssel valgte sikkerhed til transport af grise

Fredag 2. februar 2024 kl: 12:11
Af: Redaktionen

Vognmand fra Vrå i Vendsyssel valgte sikkerhed til transport af grise

Vognmandsforretningen Bendt Søndergaard ApS, der er en familieejet vognmandsforretning med hjemsted i Vrå i Vendsyssel og rødder tilbage til 1946, beskæftiger sig udelukkende med transport af slagtegrise og -søer fra griseproducenter til Danish Crown's slagterier. Fornyligt leverede Stiholt i Aalborg en ny tre-akslet Scania 460 R-trækker til Bendt Søndergaard ApS, der beskæftiger omkring 40 chauffører, der er uddannet med fokus på dyrevelfærd, håndtering af dyr, køreteknik med mere

Da transport af levende dyr kræver fokus på sikkerhed, er alle Bendt Søndergaard ApS godt 30 lastvognstog udrustet med mange elektroniske sikkerhedssystemer. 


Listen over sikkerhedssystemer på den nye bil er et godt eksempel. Her finder man blandt andet CCAP (Cruise Control with Active Prediction), BSW (Blind Spot Warning), LCP (Lane change Collision Prevention), EAS (Electronically Assisted Steering, LDW AS (Lane Departure Warning with Active Steering), LKA (Lane Keep Assist), AEB (Advanced Emergency Braking) og ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).


Samtidig er de ca. 40 chauffører uddannet efter alle kunstens regler i dyrevelfærd, håndtering af dyr, køreteknik mm.


Den nye Scania-trækker i Bendt Søndergaard ApS’ flåde har fået en fabriksny tre-akslet Finkl-sættevogn med tre dæk til transport af godt 200 slagtesvin at køre med. Trækkeren er udrustet med en 13-liters seks-cylindret motor på 460 hk og et maksimalt drejningsmoment på 2.500 Nm med CRB-kompressionsbremse, en 14-trins gearkasse med krybe- og overgear og fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem samt enkeltreduceret bagtøj med mekanisk differentialespærre og udveksling 2,53:1.


Ud over de ovennævnte sikkerhedssystemer og en omfattende sikkerhedspakke med blandt andet airbag i rattet samt gardinairbag er førerhuset eksempelvis udrustet med komfortudstyr som fuld læderpakke på rat, sæder, dørsider og gulv, stor infotainment-pakke med 4x20 W musikanlæg og integreret navigation, klima-pakke med fuldautomatisk klimaanlæg og ekstra 6 kW kabinevarmer, LED lyspakke med LED for- bag- og sidemarkeringslygter med lygtevaskeranlæg og ekstra fjern- og tågelygter.


Bilen, der er opbygget og klargjort hos Stiholt i Aalborg, er solgt og leveret af markedschef Jens Holger Pedersen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Tysk trailerproducent får ny Country Manager for Skandinavien
- Lastvognsservice flytter til Nørre Alslev
- Lastbilchassiser fra Holland bliver udvidet med endnu mere plug and play
- Transportfirma i Aabenraa tog tre tiptrailere i nummerorden
- Belgisk udlejningsvirksomhed har fået den 2.000 fra Holland
- Italiensk transportvirksomhed bestiller 1.500 lastbiler hos svensk leverandør
- Fødevaregrossist kører elektrisk
- Andelen af tunge el-lastbiler ligger på 1,2 procent
- 763 nye lastbiler over 16 ton kørte ud af juni
- Bestanden af lastbiler over 16 ton er vokset 5,7 procent

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst