Forsiden
      

Februar bød på flere nyregistrerede varebiler, lastbiler og busser

Mandag 11. marts 2024 kl: 10:57
Af: Redaktionen

Antallet af nyregistrerede varebiler steg med knap 22 procent i februar i år sammenlignet med februar sidste år. Antallet af nyregistrerede lastbiler steg med 34 procent, mens antallet af nyregistrerede busser steg med 18,2 procent. Det oplyser interesseorganisationen De Danske Bilimportører


I februar blev der nyregistreret 2.144 nye varebiler, hvilket var 383 flere end i februar sidste år hvor antallet endte på 1.761.


Den lettere vægtklasse (op til 2.500 kg) gik tilbage i andel med 11 procentpoint og udgjorde 19,1 procent af markedet. Den mellem-tunge vægtklasses (2.501 - 3.490 kg) opnåede en markedsandel på 53,6 procent efter en fremgang på 8,3 procentpoint, mens den tungeste vægtklasse for varebiler (over 3.491 kg) gik frem med 2,6 procentpoint og udgjorde 27,3 procent af markedet


For lastbilernes vedkommende blev der nyregistreret 410 lastbiler over 3,5 ton i februar, hvilket var 34 procent flere end i februar sidste år.


Lastbilerne er kommet godt fra start i 2024 og viste imponerende vækst igen i februar, hvor antallet steg med 34 procent sammenlignet med februar sidste år. Der blev indregistreret 410 nye lastbiler, hvilket er 104 flere end i februar 2023, hvor antallet var 306.


Andelen af nyregistrerede el-lastbiler blev på 7,1 procent i februar


Set på vægtklasser blev 7,8 procent af de nye lastbiler registreret i den lette vægtklasse fra 3,5 ton til og med 16 ton. 31,5 procent af lastbiler blev registreret i den mellemtunge klasse fra 16 ton til og med 24 ton, mens 60,7 procent blev registreret i den tunge vægtklasse over 24 ton.


Når det gælder busserne blev der i februar i år nyregistreret 26 busser mod 22 i den tilsvarende måned sidste år, hvilket var en stigning på 18,2 procent.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fornøjelsen steg med stigning og fortsatte opad - ned ad bakke
- Pulje til el-lastbiler får hurtigt ben at gå på
- Trige-vognmand trækker med tre-akslet pusher fra Frankrig
- Vognmand i Nordsjælland har hentet ny tip-kærre i Jylland
- El-lastbiler er mere energieffektive
- - Det er som en drøm
- Antallet af nyregistrerede lette lastbiler blev fordoblet i april
- Truckrace fortsætter med samme titelsponsor
- Vognmand har skiftet fra V-motorer til rækkemotorer - med bedre brændstoføkonomi i opgaverne
- Tip-trailer har automatisk rullepressenning
- Vognmand i Herlufmagle har fået ny fire-akslet trækker med kraftig kran
- Nummer 17 er nummet et ud af tre

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst