Dansk bryggeri-koncern køber el-lastbiler - til Schweiz

Torsdag 6. februar 2020 kl: 14:02
Share  


Af: Redaktionen

Dansk bryggeri-koncern køber el-lastbiler - til Schweiz

Franske Renault Trucks, som gennem efterhånden mage år har haft el-lastbiler på programmet - skal levere 20 elektriske tre-akslede distributionsbiler til Carlsbergs schweizizke datterselskab, Feldschlösschen Getränke

De elektriske distributionsbiler, som Renault Trucks skal levere, er 20 Renault Trucks D Wide Z.E. De 100 procent eldrevne 26-tons lastbiler skal leveres i løbet af i år.


Renault Trucks hilser ordren meget velkommen, da koncernen, der er en del af AB Volvo, mener, at bytransport skal bevæge sig mod elektrisk mobilitet for at forbedre livskvaliteten i bymiljøer og håndtere globale CO2-emissioner.


- Det er den første kontrakt i den skala i Europa. Med den viser vi vores kunder, at transportsektoren gennemgår en stor forandring og afspejler en industriel og kommerciel virkelighed. Vores eldrevne lastbiler fra Renault Trucks ruller af båndet og vil være på vejene i Europa inden for de nærmeste uger, siger Renault Trucks’ præsident, Bruno Blin.


Feldschlösschen Getränke’s 20 Nye Renault Trucks D Wide Z.E. kommer dagligt til at levere drikkevarer bryggeriets 15 logistikcentre i Schweiz. 


Feldschlösschen Getränke har som virksomhed forpligtet til nul-emission logistik - blandt andet via deres produktionssteder, der har baneforbindelser.


Fakta om Renault Trucks D Wide Z.E.
  • Totalvægt: 26 tons (27 tons)
  • Tilgængelig akselafstand: 3.900 mm
  • To eldrevne motorer med en samlet effekt på 370 kW (260 kW kontinuerlig ydelse)
  • Maksimalt drejningsmoment for elektriske motorer: 850 Nm
  • Maksimalt drejningsmoment bagaksel: 28 kNm
  • To-trins gearkasse
  • Energilagring: lithium-ion-batterier, 200 kWh
  • Driftsområde i den virkelige verden: op til 200 kilometer
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.