Molokkerne tømmes med kran

Tirsdag 23. juni 2020 kl: 12:43
Share  


Af: Redaktionen

Molokkerne tømmes med kran

Opbyggervirksomheden Sawo’s afdeling i Odense har samarbejde med Volvo-forhandleren Autohuset Vestergaard leveret en Hiab-kran monteret på en fire-akslet Volvo FM500 til Odense Renovation A/S, der arbejder med indsamling og bortskaffelse af affald

Kranen er en Hiab X-HiPro 232 E-4 XSD med fire hydrauliske udskud, der rækker ud til 12,8 meter. Kranen er leveret med XS Drive-radiostyring og Space X4-elektronisk overvågningssystem. Odense Renovation A/S har tilvalgt CTC - krantipkontrol (Semi automatisk kranstyring, der holder kranens bevægelse i lige linje både vandret og lodret) samt SAF (Semiautomatisk parkering og udpakning) på kranen.


Kranen er monteret bag førerhuset på det fire-akslede Volvo FM500-chassis, der har tripple bogie med stålfjedre på forakslen og luftaffjedring på de tre bagerste aksler.


Kranen er desuden monteret med flasketømmer med manuelt indstik, som betjenes over kranens grab/rotor funktion. Det er monteret indvendigt i kranarmen og bruges til tømning af flaskecontainere og molokker med to-krogssystem. For lang levetid og nemmere vedligehold er der monteret Groeneveld-centralsmøreanlæg OnePlus.


Om molokker:
  • Molokker er i denne forbindelse delvist nedgravede affaldscontainere
  • En molok er i andre forbindelse navnet på en lille australsk øgle i agam-familien. Den lille øgle kan blive op til 20 centimeter lang
  • Molok er også betegnelse på en gud i oldtiden, hvortil der blev ofret børn ved brænding


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.