Løven brølede mod vind og vejr - med et plus

Torsdag 30. juli 2020 kl: 09:10
Af: Jesper Christensen

Løven brølede mod vind og vejr - med et plus

Onsdag havde vi her på transportnyhederne.dk mulighed for at testkøre en MAN TGX 510 af seneste generation ad vores sædvanlige testrute. I denne korte artikel vil vi blot fokusere på resultatet og vende tilbage med en mere udførlig beretning, så dagligdagen har meldt sin ankomst for alvor


Testturen startede hos MAN Truck & Bus i Tilst i Aarhus’ vestlige del. Derfra rundede vi vores sædvanlige begyndelses- og måle punkt ved universitetet. Dermed blev turen omkring 10 kilometer længere - og med mere kørsel i byen.


MAN’s tyske profidriver holdt styr på målingerne, mens opgaven for manden bag rattet var at holde styr på det 40 tons tunge vogntog. Det blev til 187 kilometer i kraftig modvind skråt ind fra både højre og venstre side - og medvind på motorvejen.


Vi kørte i Efficient+ i 3 timer, 13 minutter og 31 sekunder og brugte 57,51 liter dieselolie. Det giver så en gennemsnitshastighed på 58 km/t og et brændstofforbrug på 3,26 km/liter.


Flot.


Interesserede kan se mere om brændstofforbruget i andre lastbilmærker på andre dage med andet vejr og andre konfigurationer her: 


En tre-akslet Volvo FH med 42 ton totaltvægt på den sædvanlige ti kilometer kortere rute:


Flere Scania’er med 40 ton totalvægt på den sædvanlige ti kilometer kortere rute:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.