Chauffør i Vendsyssel får 500 nye svenske heste

Mandag 17. august 2020 kl: 12:22
Af: Redaktionen

Chauffør i Vendsyssel får 500 nye svenske heste

Stiholt, der er autoriseret Scania-forhandler i Nordjylland, har leveret en ny fire-akslet Scania R 500 med træk på begge bagaksler til Sejlstrup Entreprenørforretning - eller Vrå Mørtelværk, VM Mørtel, Sejlstrup Transport… Man skal holde tungen lige i munden for at holde styr på de mange forskellige aktiviteter i det, der i 1956 startede som en maskinstation og entreprenørforretning i Sejlstrup mellem Hjørring og Løkken, og som i dag har udviklet sig til en koncern med en vifte af forskellige aktiviteter i entreprenørbranchen

Chauffør i Vendsyssel får 500 nye svenske heste
Fælles for alle aktiviteterne er, at de kræver masser af transport, og det sørger en vognpark på 22 trækkende enheder samt et passende antal påhængsvogne, kærrer og trailere for. Den nye Scania i vognparken, der næsten udelukkende består af svenske lastbiler, blev nylig fornyet med den omtalte Scania R 500 B8x4*4, som chauffør Morten Kern nu har fået at køre i.


Bilen er leveret af Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm og opbygget af SR Hydraulik med et hollandsk LCH hejselad med højtip, der kan tippe op til lodret. 
Det er en funktion, der er nødvendig og kommer i brug, når Morten Kern skal køre med op til 19 ton tunge mørtelsiloer, der fyldes med frisk mørtel på Vrå Mørtelværk og køres ud til byggepladser i hele Vendsyssel og afsættes lodret direkte på pladsen. 


Bilen er desuden udrustet med VBG-træk, så den kan have en ekstra mørtelsilo med indhold med på en tre-akslet overføringshænger. 


Når bilen ikke kører med mørtelsiloer, deltager den i de øvrige forefaldende kørselsopgaver i koncernen med forskellige typer containere.


Om den nye Scania R 800:
  • Drivline: 13-liters, seks-cylindret rækkemotor på 500 hk/2.550 Nm
  • 14-trins GRS905-gearkasse med to krybegear og fuldautomatisk Opticruise-gearskiftesystem
  • RB662 tandembogie med udveksling 2,92:1 samt tvær- og langsgående differentialespærrer

Chassis: 
  • fuld luftaffjedring på alle fire aksler, dobbelt chassisramme, styrbar og hævbar bogieaksel bag tandem

Førerhus: 
  • CR20, højt placeret sikkerhedsførerhus med højt tag, Premium førerstol med indbygget ventilation, fuld læderpakke, Premium infotainment-system på 4x20 watt og integreret navigation, udvendige opbevaringsskabe i begge sider, køleskab, opbevaringsmodul, LED-for- og baglygter med mere




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.