Containertransportør tager gassen af landbruget

Mandag 2. november 2020 kl: 08:54
Af: Redaktionen

Dania Connect A/S, der har hovedsæde i Aarhus og beskæftiger sig med transport af skibscontainere, har investeret i Danmarks første biogas lastbil, der målrettet skal køre med skibscontainere

Containertransportør tager gassen af landbruget
Baggrunden for investeringen er, at klimaet ikke venter på den grønne omstilling, og det vil Dania Connect A/S heller ikke.


- Vi kommer ikke til at købe fossilt gas, men derimod organisk biogas fra det danske landbrug. Herved skabes ikke bare en klimaneutral, men en klimapositiv transport, lyder det fra Dania Connect A/S.


Det positive regnskab skyldes i korte træk, at metan fra landbruget omdannes til grøn biogas i biogasanlæg i stedet for at blive ledt direkte ud i luften. Metan belaster klimaet betydeligt mere end CO2. Det til kommer, at metan fra landbrugsproduktion fremkommer i en naturlig cyklus i driften af landbrug. Planterne optager CO2-fra luften - og plantedele med en del af dennne CO2 i form af en kulbrinte-forbindelse ender enten direkte eller indirekte efter en tur gennem dyr i et biogasanlæg. 


Fossile brændstoffer frigiver CO2, der er optaget for millioner af år siden, hvilket skaber ubalance i CO2-regnskabet.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.