DCC Energis’s tankvogne i de store byer skifter til HVO-brændstof

Tirsdag 14. december 2021 kl: 08:00
Share  


Af: Redaktionen

Efter lanceringen af biobrændstoffet HVO til erhvervskunder tidligere på året kører energiselskabet DCC Energis egne tankvogne i Aarhus, København, Odense og Aalborg nu også primært på det biobaserede brændstof. Dermed dækker HVO nu cirka 10 procent af det samlede brændstofforbrug på DCC Energis mere end 80 tankvogne. Det resterende forbrug er dækket af naturgasbaseret GTL-brændstof.

Som et skridt på vejen i den energiomstilling som både energisektoren og samfundet er midt i introducerede DCC Energi tilbage i marts biobrændstoffet HVO100 Bio til danske erhvervskunder. HVO-brændstof er lavet af biomasse som f.eks. brugt madolie og slagteriaffald og har op til 90 pct. lavere CO2-aftryk end almindelig diesel.

Ligesom med GTL-brændstof, som DCC Energi har solgt siden 2016, er HVO100 Bio et relevant og interessant brændstofalternativ i en tid, hvor mange virksomheder skruer op for miljø- og klimainitiativerne, forklarer Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

- I en overgangsperiode har rigtig mange virksomheder dog stadig brug for brændstof til deres traditionelle biler, varevogne, lastbiler, mv. Derfor er der stor interesse i markedet for biobaserede brændstoffer, der har et lavere miljø- og klimaaftryk. Det er et marked, som vi gerne vil være med til at udvikle yderligere. I den forbindelse er det et naturligt skridt, at vi også gradvist indfaser HVO100 Bio i vores egen flåde, siger han.

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.