Postkoncern og web-butik indgår elektrisk samarbejde om tung lastbil

Torsdag 7. april 2022 kl: 12:06
Share  


Af: Redaktionen

Postkoncern og web-butik indgår elektrisk samarbejde om tung lastbil

Svensk-danske PostNord og en af internettets store butikker, Zalando, har gået sammen om et pilotprojekt med tung el-lastbil. Målet med samarbejdet er at tage endnu et skridt mod fossilfri transport

Den elektriske lastbil, der indgår i projektet, er en to-akslet Scania 25 P med en batterikapacitet på 300 kW/h. Den elektriske lastbil, der kan lades fuldt op på halvanden time, hvilket i øjeblikket er bemærkelsesværdigt for tunge elektriske lastbiler, skal erstatte en anden lastbil på transporter mellem PostNord's terminal i Veddesta og et lager i Brunna nær Stockholm, som tager sig af bestillingerne hos Zalando. Den nye el-lastbil vil kunne nedbringe CO2-udledningen fra de transporter, den udføre, med godt 200 kg dagligt.


Projektet med lastbilen skal afklare, hvordan man får en god struktur og funktion på transporter med el-lastbiler, hvor der er behov for opladning i løbet af arbejdsdagen.


Om el-lastbilen:
  • Modellen er en Scania 25 P A4X2NB med 300 kW/h batterikapacitet
  • CP20N-førerhus med samtlige avancerede chaufførstøttesystemmer
  • Funktioner: Advarsel om blinde vinkler, advarsel mod sammenstød med fodgængere og cyklister, kollissionsadvarsel ved vognbaneskift, LDW med aktiv styring
  • Elektrohydraulisk styring på forakslen
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.