Fire rederier er indstillet til ny diversitetspris

Mandag 26. september 2022 kl: 11:18
Af: Redaktionen

Mandag mødes den jury, som skal afgøre, hvem der skal vinde Danske Rederiers nystiftede diversitetspris. Fire rederier er nomineret til den nye pris, der skal hylde dem, der arbejder for at skabe øget diversitet i rederierhvervet

Juryen skal forholde sig til de fire nominerede rederier ud fra tiltag, som enten har betydet noget for den enkelte virksomhed eller for hele branchen. Det kan eksempelvis være, hvis rederiet har:
  • Skabt et nyt initiativ inden for diversitetsområdet ved aktivt at bruge ny viden inden for området
  • Arbejdet aktivt for at fremme et diversitets-mindset hos medarbejdere, ledere og samarbejdspartnere
 
Direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier Anne Windfeldt Trolle sidder i juryen for Danske Rederier.


- Jeg glæder mig til at diskutere de fire nominerede med de øvrige jurymedlemmer, og jeg er glad for, at vi kan skabe en anledning til at sætte fokus på nogle af de rederier, som gør noget ekstra for diversiteten. Prisen skal gerne tjene som en projektør, der sætter spot på de steder i branchen, hvor man virkelig arbejder seriøst og nytænkende med diversitet, siger Anne Windfeldt Trolle.


Selvom mange af Danske Rederiers medlemmer arbejder målrettet med diversitet, de nominerede rederier til dette års Diversitetspris:
  • DFDS
  • Maersk Tankers
  • Hafnia
  • Norden

Om nogle af de fire rederiers tiltag:

DFDS: Rederiet har sat et mål om, at 30 procent af de ansatte skal være kvinder i 2023. Målet er nået i bestyrelsen og flere kontorer, og der er indført en ’diversitets-rapportering’ som del af kvartalsrapporterne.

Maersk Tankers: Rederiet har indført en ny ligestillingsstrategi og et fortsat fokus på at ansatte 50 procent kvinder i nye stillinger. Andelen af kvinder ansat i Maersk Tankers er gået fra 30,5 procent i 2020 til 35 procent i 2021. I 2021 var 55 procent af nyansatte kvinder.

Hafnia: Rederiet har skabt “Maritime Diversity, Equity & Inclusion (DEI) Lab” sammen med RightShip, Wilhelmsen, Thome Group, Rio Tinto og Anglo American. Partnerskabet er en slags intern tænketank, hvor medarbejdere og teams på tværs af virksomhederne melde gode ideer og tiltag ind, som kan spredes til de øvrige virksomheder. I det første år (2020) blev over 50 ideer om bedre diversitet delt mellem virksomhederne.

Norden: Rederiet har indført en ’forældre-pakke’, som skal sikre, at der er fuld pension under barsel, og at der i Danmark er 24 ugers betalt barsel til både far, mor eller adoptivforældre. Pensionsbetaling er blandt andet indført for at mindske det spænd, som ofte er mellem mænd og kvinders pension på grund af barselsorlov i løbet af arbejdslivet.


Juryen består af:
  • Faglig leder i SEA HEALTH AND WELFARE, Torsten Mathias Augustsen
  • Head of Organizational Performance and Development ved Welltec, Anja Rose
  • Lektor ved Copenhagen Business School, Dr. Poornima Luthra
  • Direktør for Halcyon Recruitment og grundlægger af Diversity Study Group, Heidi Heseltine
  • Direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, Anne Windfeldt Trolle

Vinderen bliver kåret i oktober.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.