Sne på taget kan fjernes ved en snebro

Tirsdag 22. november 2022 kl: 09:53
Af: Redaktionen

Den sne, der faldt søndag og mandag har helt af sig selv sat fokus på sne og is på taget på taget af lastbiler, vogntog eller busser. Som chauffør har man ansvar for, at det køretøj, man kører i, er i forsvarlig stand. Det gælder også, hvis der kan falde sne og is ned fra bilen

Det betyder, at man som chauffør altid sikre sig, at der ikke ligger sne og is på den lastbil eller vogntog, man skal ud at køre med - og hvis der gør, skal man sørge for at fjerne det.


Landet over er der gennem de seneste år opstillet flere snebroer, så man på sikker vis kan fjerne eventuel sne og is fra taget


En snebro er en platform, hvorfra det er muligt at skrabe sne og is fra taget af et stort køretøj uden risiko for at glide eller falde ned fra højden. Samtidig er der egnede redskaber til rådighed, som man kan skubbe sne og is væk med.


Det er lovpligtigt
Når man skal fjerne sne og is fra et stort køretøj, hvad enten det er en bus eller en lastbil eller en trailer, skal man op i højden. Det betyder, at der skal være en forsvarlig platform, man kan stå på, for at nå. Det står i arbejdsmiljøloven. En snebro skal for eksempel have skridsikker belægning samt et rækværk samt værktøj til at fjerne isen.


På www.snebroer.dk kan man finde den nærmeste snebro. På siden har man også mulighed for at indrapportere nye snebroer, som eventuelt skal med på kortet.


Interesserede kan læse mere om snebroer på snebroer.dk - klik her - download et ark om afisning af køretøjer










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.