Klik venligstForsiden
      

Solen skinnede over transportmesse i Jönköping

Torsdag 25. august 2022 kl: 10:48
Share  


Af: Redaktionen

Solen skinnede over transportmesse i Jönköping

Transportudstillingen Elmia Lastbil åbnede onsdag i Jönköping i strålende solskin og bød indenfor til fire dage til og med lørdag med udstilling af lastbiler, trailere, opbygninger, serviceydelser og alverdens tilbehør til transportbranchen. Dertil kommer et utal af pressemøder, seminarer og debatter om transportbranchens udfordringer og løsninger nu og i fremtiden

Solen skinnede over transportmesse i Jönköping
Elmia kalder sig Nordens største transportudstilling målt på både antal besøgende med forventet over 30.000 og på udstillingsareal med godt 75.000 kvadratmeter. Over 320 udstillere fra 17 lande fordeler sig over fire store udstillingshaller samt et kæmpe udendørs udstillingsareal.


Selv om Elmia kalder Lastbil 2022-udstillingen for en international event, ligger fokus i høj grad på svenske produkter og løsninger. Sverige har i mange år haft en meget mere generøs lovgivning, når det gælder vægte og dimensioner for lastbiler og vogntog end resten af Europa, og det ses tydeligt på de udstillede køretøjer og transportløsninger.


Meget svensk
Mange lokale producenter - herunder selvfølgelig Scania og Volvo - samt en mængde producenter af opbygninger og trailere, disker op med transportløsninger på op til 32 meters længde og 80 tons vogntogsvægte. 4- og 5-akslede forvogne samt 5- og 6-akslede påhængsvogne og trailere er ikke noget særsyn, og det er tydeligt, at svenskerne gennem årene har kunne udvikle effektive transportløsninger, som andre lande - herunder Danmark - kun har kunne se på med misundelse.


En masse af udstillerne henvender sig dog bredt til transportbranchen generelt, så der er også en masse produkter og løsninger, der kan have interesse for danske vognmænd og transportvirksomheder. 


Det er 20. gang, at Elmia Lastbil afvikles i Jönköping, der ligger ca. 310 km i bil nordøst for Øresundsbroen i Malmø og ca. 160 km i bil stik øst for Göteborg.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DAF'en går lavt med plads i tre meters højde
- Bokstrailer rummer 90 kubikmeter med plads til 34 paller på gulvet
- Hollandsk lastbil bliver årets flådelastbil i Storbritannien
- Vognmand fra Ikast kommer med godset, der går
- Tre-akslet påhængsvogn skal køre for trætransportvirksomhed
- Italiensk lastbilproducent lancerede batteri-elektrisk lastbil på transportmesse
- Varebil med stor markedsandel kommer i elektriske modeller
- Amerikansk-europæisk brint-lastbil blev præsenteret for det store publikum
- Fransk el-varebiler kører ind på messe som verdensnyhed
- Svensk udstiller batteri-elektriske køretøjer på transportmesse
- Årets Lastbil er hollandsk
- Hollandsk lastbilproducent viser ny lastbilgeneration - og helt nye fuldt elektriske drivliner

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst